4. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 5 minute Ove godine Advent na Ziheru donosi nagrade, ali i zanimljive priče i preporuke.

novo u kinu
3. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Svjedočite povratku u renesansu s Beyoncé, zaplivajte s Aquamanom, doživite horor Crnog petka kakav ni zaposlenici u trgovinama nisu mogli zamisliti, poslušajte tišinu Tihe noći u izvedbi Johna Wooa, zasladite se čokoladnim majstorijama Willyja Wonke i, ukratko, proslavite blagdane uz filmove u prosincu.

Glazba

Billie Joan u Booksi: Akustika na rubu živčanog sloma

billie joan
Foto: Andrijana Mirna Marin
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Splitska kantautorica Billie Joan (Ivana Pezo) na sceni se vrzma već godinama, a unatoč tome što je svirala u brojnim klubovima, pa i na velikim festivalima, uključujući i INmusic 2017. i 2019., njezina je glazba kao stvorena za Booksine tišine. Tamo je možete naći 30. siječnja 2020. Za početak godine Škrabica u Booksi daruje vam koncert koji je vjerojatno najbolji primjer freak folka iliti akustike na rubu živčanog sloma u nas.

Prošlo je skoro tri godine od njezinog debitantskog albuma “Barren Land” koji nije poharao godišnje top liste, ali je skupio puno visokih ocjena. Možda je album najbolje shvatila redakcija terapije.net koja je poetiku Billie Joan opisala kao “momentalno najbolji ambasador hrvatske stvarnosti u svijetu”.

Koliko će snažno zvučati njezin vokal i koliko će fašista “pobiti” njezina gitara uvelike ovisi o tekstovima njezinih pjesama koje se na našoj sceni nemaju s čim usporediti. Društvena stvarnost pobjegla je iz kantautorske poezije. U vremenu smo unutarnjih prijepora pa nam i najbolji pjesnici rijetko gledaju kroz prozore. No Billie je nesebična stara duša; čvrsto na zemlji, ali uvijek u društvu idealista.

Sophomore year

Prošle godine je singlom Selfless najavljen njezin drugi album. Billie je u međuvremenu prekinula suradnju s Juda Recordsom, ali album sigurno izlazi ove godine. Ušuljajte se na pretpremijeru u Martićevoj broj 14. Ulaz slobodan!

Više informacija o programu na poveznici.

Be social

Komentari