Istaknuto
28.09.2022.

Vrijeme čitanja: 6 minute Britney Spears je planetarna megazvijezda, ali 13 godina bila je žrtva robovskog odnosa.

16.09.2022.

Vrijeme čitanja: 4 minute Nego, jeste li bili na gigovima kroz ljeto? King Gizzard and the Lizard Wizard su odradili dva fantastična koncerta u Šibeniku i nakon koncerta u Pragu otkazali ostatak turneje. Ovo su potencijalno koncerti o kojima će se dugo pričati.

Glazba

Billie Joan u Booksi: Akustika na rubu živčanog sloma

10.01.2020. Valentina SertićFoto: Andrijana Mirna Marin
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Splitska kantautorica Billie Joan (Ivana Pezo) na sceni se vrzma već godinama, a unatoč tome što je svirala u brojnim klubovima, pa i na velikim festivalima, uključujući i INmusic 2017. i 2019., njezina je glazba kao stvorena za Booksine tišine. Tamo je možete naći 30. siječnja 2020. Za početak godine Škrabica u Booksi daruje vam koncert koji je vjerojatno najbolji primjer freak folka iliti akustike na rubu živčanog sloma u nas.

Prošlo je skoro tri godine od njezinog debitantskog albuma “Barren Land” koji nije poharao godišnje top liste, ali je skupio puno visokih ocjena. Možda je album najbolje shvatila redakcija terapije.net koja je poetiku Billie Joan opisala kao “momentalno najbolji ambasador hrvatske stvarnosti u svijetu”.

Koliko će snažno zvučati njezin vokal i koliko će fašista “pobiti” njezina gitara uvelike ovisi o tekstovima njezinih pjesama koje se na našoj sceni nemaju s čim usporediti. Društvena stvarnost pobjegla je iz kantautorske poezije. U vremenu smo unutarnjih prijepora pa nam i najbolji pjesnici rijetko gledaju kroz prozore. No Billie je nesebična stara duša; čvrsto na zemlji, ali uvijek u društvu idealista.

Sophomore year

Prošle godine je singlom Selfless najavljen njezin drugi album. Billie je u međuvremenu prekinula suradnju s Juda Recordsom, ali album sigurno izlazi ove godine. Ušuljajte se na pretpremijeru u Martićevoj broj 14. Ulaz slobodan!

Više informacija o programu na poveznici.

(Visited 308 times, 1 visits today)

Komentari