Istaknuto
03.06.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Počinje glasanje za jedan od osam novih domaćih i regionalnih singlova koje donosimo i u ovotjednoj Novoj glazbi na Ziheru.

02.06.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Back to reality. Karantenu smo izgurali. Sad treba peći roštilje i objavljivati fotografije s plaže da drugi budu ljubomorni. Morate nešto i slušati kad radite stvari koje radite.

Glazba

Bitipatibi i ŠećeЯ u KSET-u za kraj siječnja

12.01.2019. Ziher.hrFoto: Facebook.com/Bitipatibi
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

U srijedu, 30. siječnja Una Gašić i ekipa dolaze u KSET napraviti dobru žurku s osvježenim repertoarom, a podršku na pozornici svojim nastupom pružit će im multitalentirana glazbenica i kantautorica Tena Rak koja djeluje pod imenom ŠećeЯ.

Sanjivi Bitipatibi

Bitipatibi spada među najvažnije alternativne rock sastave koji su se pojavili posljednjih godina u regionalnim okvirima. Njihova suzdržana, stidljiva shoegaze estetika, provučena kroz osjetljive ljubavne pjesme u kojima se prepoznaju svakodnevne gradske situacije i odnosi, ima sva obilježja važnog generacijskog iskaza. Nakon debitantnog albuma “Lešnici divlji” kojim su javnosti predstavili svoj ogroman talent, nastavak karijere im je, usprkos jednom kratkom prekidu, donio samo uspjehe i umjetnička priznanja.

U pripremi trećeg albuma, bend Bitipatibi je nadopunio sastav čime su prepoznatljivo melodične, sjetne i sanjive pjesme liderice Une Gašić odjednom dobile novu infuziju energije – ne čudi da je “Dođi u moj san” već postala pravi hit koji bi napokon bendu mogao donijeti zasluženu mainstream prepoznatljivost.

ŠećeЯ za kraj

Kao predgrupa će nastupiti Tena Rak pod pseudonimom ŠećeЯ. S projektom je krenula prvim singlom i videospotom Reci, reci mi krajem 2016., a uslijedila su još dva singla i album “Varijacije na Tugu” te gostovanja diljem regije. 2018. najprije za Balkan Veliki izdaje EP “Izlazi Sunce”, a zatim za Prokulica Records singl Meni nikad nije dosta kojim najavljuje novu fazu igranja vokalom uz pratnju postojeće glazbe.

Ulaznice

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna mogu se kupiti u KSET-u i Dirty Old Shopu, dok će na dan koncerta cijena iznositi 50 kuna.

(Visited 59 times, 1 visits today)

Komentari