Glazba

‘Bohemian Rhapsody’ dobit će nastavak? May i Taylor planiraju novu priču o Queenu

bohemian rhapsody
Foto: YouTube screenshot
Vrijeme čitanja: 2 minute

Svega nekoliko tjedana nakon trijumfa na Oscarima i prikazivanja u kinima diljem svijeta govori se o nastavku biografskog filma o Queenu, a koji bi pratio kronologiju benda od Live Aida naovamo.

Jedan od insajdera u bendu Queen, austrijski redatelj Rudi Dolezal, u intervjuu za Page Six otkrio je kako redatelj filma Bohemian Rhapsody i aktivni dvojac benda Brian May te Roger Taylor planiraju nastavak uspješnice s kraja 2018. godine koji donosi prvu ekranizaciju biografije benda. Dolezal, naime, navodi kako Dexter Fletcher govori o nastavku priče koju već poznajemo, premda se ne zna hoće li fokus biti na Freddieju ili bendu, odnosno hoće li se promijeniti poetika još uvijek svježe rock biografije koja je poharala kino-prikazivače diljem svijeta.

Čeka se potvrda glavnih ljudi

Rudi je jedan od začetnika njemačkog glazbenog programa VIVA s kojim su odrastali mnogi rođeni osamdesetih i ranih devedesetih, a poznat je kao redatelj dokumentaraca o Freddieju Mercuryju, kao i produkciji videospotova za Falca (Rock Me Amadeus). Međutim, vijest još uvijek nisu potvrdili Taylor i May, odnosno sam redatelj zbog čega treba pričekati službenu objavu ili demante.

No, s obzirom na ‘blockbuster’ prirodu projekta, kao i uspješnost izvedbe Ramija Maleka te brojne nagrade i statistike koje potvrđuju uspjeh filma, u svijetu nastavaka i pretpriča ne bi bilo čudno vidjeti kako se prikazao dio karijere Queena u kojem je Freddie apsolutno opao, ali i bio hiperproduktivan zbog bolesti AIDS-a koji mu je odnio život 1991. godine. Podsjetimo, Freddie je snimao do zadnjeg dana i daha htijući iskoristiti preostalo vrijeme da obožavateljima ostavi nasljeđe, ali i da živi ono što najviše voli do samoga kraja.

Najisplativiji biografski film u povijesti

Bohemian Rhapsody koji je upravo izišao na DVD izdanjima nominiran je za desetke prestižnih nagrada, no valja istaknuti Oscare za najboljeg glumca, montažu zvuka i zvučno miksanje, odnosno Zlatne globuse za Najbolji film i glumca. Na 72. dodjeli Britanske Akademije dobio je dvije od sedam nominacija, dok su Maleka kolege glumci nagradili nagradom Guild za izvanrednu glavnu mušku izvedbu.

Do 10. ožujka 2019., Bohemian Rhapsody je zaradio 215 milijuna dolara samo u Sjevernoj Americi, odnosno 660,6 milijuna dolara u ostatku svijeta (ukupno 885 milijuna američkih dolara), čime je dobrano isplatio produkcijski budžet od 52 milijuna dolara i time postao najunosnijim biografskim filmom svih vremena

Be social

Komentari