Glazba

Bon Jovi: ”What About Now” i Hyde Park

Photo: facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Photo: facebook.com
Photo: facebook.com

Članovi Bon Jovia na jučerašnjoj pres-konferenciji u Londonu iznijeli su detalje novog albuma ”What About Now”. Bend je službeno osnovan 1983. pa ove godine obilježavaju punih trideset godina postojanja. Njihov dvanaesti album karijere, What About Now, izlazi 26. ožujka. Dečki kažu da će to biti veliki rock album koji će dati kritiku američkom društvu. Dokumentirat će se jedna epoha – vrijeme nakon Obamina prvog mandata, gdje je Amerika bila i gdje je sad. Između ostalog pozornost će se posvetiti pitanjima gospodarstva i nezaposlenost. “Ovaj trenutak u vremenu gotovo je prisilio izlazak albuma”, rekao je Jon Bon Jovi, ”jer inače će vrijeme proći, a problemi će zastarjeti”.

Bend je također govorio o stanju u glazbenoj industriji. Kako bi prodavali svoju glazbu bendovi se moraju osloniti na tehnologiju, a ne nužno na fizičke primjerke. U duhu toga kao glavni dio kampanje novog albuma bit će nova Bon Jovi aplikacija, koja će oživjeti album i otkriti skrivene sadržaje. Ipak, Jon Bon Jovi se nada da će obožavatelji ipak kupovati CD primjerke albuma: “Ako ništa drugo, za mene bi to značilo da obožavatelji žele imati čitav paket”, rekao je.

Na presici je bilo riječi i o nastupu na šestodnevnom londonskom Hyde Park festivalu. Šestodnevni glazbeni festival održat će se tijekom dva vikenda: 28.-30. lipnja i u srpnju 5.-7. Bon Jovi će se u glavnoj ulozi pojaviti 5. srpnja. Događaj zamjenjuje Hyde Park festivala Wireless i Hard Rock Calling, oba u organizaciji Live Nationa, koji će se ovo ljeto preseliti u Olympic Park. Nekoliko prošlogodišnjih nastupa bilo je sabotirano zbog premale glasnoće dok je policijski sat skratio duet Bruce Springsteena i Paul McCartneya. No, Jon Bon Jovi je obećao da takvih problema neće biti za vrijeme njihova nastupa: “We’ll push it as hard and as far as we can!”

Photo: facebook.com
Photo: facebook.com
Be social

Komentari