Knjige

Božićni sajam knjiga i multimedije u Tvornici kulture: Za svakoga poneko veselje

Foto: privatni album
Vrijeme čitanja: 2 minute

Započeo je Božićni sajam knjiga i multimedije u Tvornici kulture. Nije to velika ponuda kao ona na Interliberu prošli mjesec, no ipak se svake godine u ovo doba već godinama održava u Tvornici kulture u Šubićevoj. Idealna je prilika ako vam je ponestalo originalnih ideja za poklone najdražima za nadolazeći Božić. Naravno, samo ako su ideje knjižnog ili glazbenog karaktera.

Naklada Ljevak, Večernji List i 24 sata pobrinuli su se da građanima omoguće pronalazak starijih i onih najnovijih  izdanja po dosta povoljnim cijenama.

Popularna Koliba za šezdesetak kuna, Bilješke jedne gimnazijalke, Različita ili pak najnoviji naslovi autora s ovogodišnje Europeae. Cruzova Kokoschkina lutka i Crusatova Kratka teorija putovanja i jedna pustinja jeftinije su za 15 do 20 posto (ako me matematika ne vara), a dobar popust imaju i najnovija Vujičićeva Knjiga izlaska te Dnevnik gradske cure duhovite kolumnistice Andree Andrassy. Njezina je knjiga, po mome mišljenju, odličan dar ispod bora.

Snižene su i kuharice, slikovnice za djecu, stripovi Allan Forda, Dylan Doga ili Zagora i to oni stariji koje posvuda tražimo i ne možemo ih nigdje naći. Niti Mister No nije ondje izostao. A mnoge popularne naslove možete pronaći za već od 9 kuna. Pa ako ste strip fanovi, navalite naveliko!

Foto: privatni album
Foto: privatni album

Možete ondje pronaći i mnoge knjige povijesnog ili političkog karaktera te biografije državnika snižene za više od 50 posto.

Ako ste, uz knjigu, paralelno ljubitelji i dobre glazbe, i toga ondje ima dosta ove godine. Nisam sigurna da se može reći da je baš za sve ukuse, no može se pronaći dosta starih i kvalitetnih kompilacija Coldplaya, Depeche Modea, Cliffa Richarda, Leonarda Cohena, Jovanottija (…) ili velikih božićnih hitova u različitim interpretacijama. Bez brige, postoji i štand s hrvatskom glazbom, od Olivera, Arsena Dedića, kompilacija hitova skladatelja Zdenka Runjića, preko Azre i Stublićevog Filma.

Biografije glazbenika? I njih ima podosta trenutno. Od one benda U2, Nicka Cavea, The Doorsa pa do Azrine Našao sam dobar bend, Bajaginog Vodiča kroz snove ili Pop up-a Red Hot Chilli Peppersa. Literarnu kombinaciju slikara Andyja Warhola i Pat Hackett pod nazivom POPizam možete pronaći po dosta niskoj cijeni. Ovaj naslov toplo preporučujem. Uživat ćete u svakoj njegovoj stranici.

Svaki sajam u gradu može biti krajnje angažiranog karaktera te odlično mjesto za otkrivanje novih stvari i za druženje, no sajmovi u blagdansko doba ove epitete jačaju još više.

Požurite u Tvornicu da Djed Božićnjak svima stigne na vrijeme! I guštajte jer samo u ovo doba godine kupujete sa zvukom božićnih pjesama u pozadini posvuda obasjani lampicama i, oku prihvatljivim, blagdanskim kičem. Božićni sajam knjige i multimedije još uvijek stignete posjetiti jer je otvoren od 5. do 8. prosinca od 10 do 20 sati.

 

 

Be social

Komentari