Knjige

Šesti Riječki sajam knjiga i festival autora vRIsak

Foto: vbz.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: vbz.hr
Foto: vbz.hr

Već šestu godinu za redom održat će se Riječki sajam knjiga i festival autora vRIsak od 3. do 14.5. u organizaciji podružnice izdavačke kuće v|b|z u Rijeci. Svečano otvorenje održat će se 3. svibnja u 18 sati, a sajam će za vrijeme trajanja biti otvoren svakog dana od 9 do 21 sat u prostorima v|b|z–a i Filodrammatice (Korzo 28). U ponudi će biti više od 10.000 naslova.

Podrijetlo naziva sajma – vRIsak – objasnio je voditelj događaja Zoran Simić: “Živimo u vremenu i svijetu kada možemo samo vrištati, da bi nas netko čuo! Vrisak je znak, program, pokret… Vrisak je kulturna pobuna, kao svojedobno Vrisak Edvarda Muncha”.

Festivalski odbor potrudio se osigurati bogat program svakojakih književnih događanja te će na festivalu prisustvovati i biti predstavljeni brojni najaktualniji domaći autori i knjige. Posebno je naglašen program Književnost u regiji/ Balkanske (književne) veze kojim će se putem razgovora, čitanja i predstavljanja pokušati odgovoriti na pitanje u kojoj su se mjeri danas osnažile veze među izdavačima i piscima u regiji te kakve im to prilike povezivanja nudi. U sklopu tog programa nastupit će Florin Lazarescu, Teofil Pančić, Jurij Hurdolin te brojni drugi, a publici će na festivalu po prvi put biti predstavljeni novi naslovi: Za što sam se spremna potući Ivane Simić Bodrožić, Aleja Viktora Bubnja T.Pančića, Romantika je roba iz uvoza D.Grgića, U Velebitu E.Popovića… Andrea Petrlik Huseinović, Saša Jantolek i Kašmir Huseinović pobrinuli su se za dječji program, a i ove godine organizatori festivala nastavljaju s poticanjem riječkih autora pa su riječkoj književnoj sceni podarili velik dio programskog prostora.

Sve u svemu, izgleda da Rijeka priprema književni događaj s puno zanimljivih sadržaja, a osim u događanjima povezanim s nakladničkom i književnom scenom posjetioci će moći uživati u brojnim drugim popratnim događanjima koji će se osim u zgradi Filodrammatice odvijati i u drugim gradskim kulturnim prostorima.

Be social

Komentari