Knjige

Deveti anarhistički sajam knjiga

http://www.ask-zagreb.org/
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
http://www.ask-zagreb.org/
http://www.ask-zagreb.org/

Sljedeći tjedan, točnije od 5. do 7. travnja, održava se deveti po redu Anarhistički sajam knjiga. Sajam okuplja brojne domaće i strane izdavače kojima je zajednička poveznica slobodarska literatura. Uz ponudu velikog broja knjiga, pamfleta i časopisa, Sajam ima i popratni program predavanja, performansa i predstavljanja stranih anarhističkih distribucija i inicijativa.

Prvog dana imat ćete priliku prisustvovati gostovanju švedskog aktivista i pisca Gabriela Kuhana, koji će održati tribinu o ulozi nogometa u današnjem društvu i postojanju mogućnosti da nogomet postane “sredstvo oslobođenja”, umjesto da je samo “opijum za mase”. Nakon tribine slijedi promocija višejezičnog projekta „Anarhistička biblioteka“ a za kraj dana iz susjedne Slovenije gostuju aktivisti koji će govoriti o političkom stanju, izazovima i uspjesima prosvjeda i pokreta protiv političkih elita koji su nedavno zahvatili Sloveniju.

U subotu će se pričati o situaciji s anarhističkim pokretima u Bjelorusiji, Italiji, Grčkoj te Južnoj Americi , a jesmo li i u kojoj mjeri svi mi špijunirani, moći ćete saznati na predavanju pod nazivom „Tehnike nadzora i tehnologija… i kako im se oduprijeti“.

Sajam i sav popratni program održava se u galeriji Nova u Teslinoj 7, osim u subotu ujutro kada se prodaja i razmjena knjiga seli u zelenilo Zrinjevca.

Be social

Komentari