Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Glazba

Četvrti Dark “O” Metalfest objavio imena izvođača

28.04.2017. Karla DolenčićFoto: Facebook
Vrijeme čitanja: 2 minute

Četvrti po redu Dark “O” Metalfest održat će se ponovno ovog ljeta u organizaciji udruge Ri Rock. Novitet koji odmah zamjećujemo je taj da se ove godine spomenuti festival održava od 14. do 15. srpnja (prošlih je godina održavan sredinom kolovoza), no lokacija ostaje ista – nekadašnja tvornica papira, riječka Hartera. Ovaj je festival već prethodno uvršten na naš popis najboljih ljetnih festivala u regiji za ljubitelje žešće glazbe, ponajviše zbog odličnih imena koja su u postavi svake godine, a ni ovo izdanje neće biti izuzetak.

Novi i stari izvođači

U dva dana će nastupiti dvanaest bendova, osam domaćih te četiri strana. Na riječku pozornicu tako ponovno stupa dobro znani Cold Snap, varaždinsko-riječki groove metal bend koji sprema novi album pod okriljem izdavačke kuće Arising Empire. Nakon uspjeha singla Raise Me Higher, umažani Meant To Be nastavili su uzlaznom putanjom svojom antiratnom triologijom, a najavljuju i album “Statement of a Broken Mind”. Diamond Dust (thrash/heavy/power metal) stari su znanci riječke scene na kojoj su prisutni već više od deset godina. Od domaćih bendova tu su i Old Night (doom metal), Epicentar (hard rock), te Chemical Exposure (thrash/death metal).

Iz susjedne Slovenije dolaze dva benda. Eruption (thrash metal) je riječkoj publici već ranije predstavljen nastupom na Triple Thrash Terroru u Palachu. Tu je i nešto mlađi heavy/doom metal bend Mist iz Ljubljane. Iz Italije stižu Ad Nauseam, četveročlani death metal bend s albumom Nihil Quam Vacuitas Ordinatum Est. Za sve ljubitelje Paklene naranče iz Turina dolazi Ultra-Violence (thrash metal) s osam godina staža i dva albuma iza sebe.

Dark “O” Metalfest WarmUps

Osim samog festivala najavljeni su i WarmUp nastupi. Posjetitelji tih partya moći će nabaviti festivalske ulaznice po nižim cijenama te se pobliže upoznati s programom. Za sad je poznat line up koncerta u Ljubljani koji će se održati u klubu Gromka 5. svibnja. Tamo će nastupiti Eruption (SLO), Monox (RI), Krematorium (RI) i Czaar (RI). Uz ovaj, najavljeni su i koncerti u Puli 20. svibnja te u Rijeci 27. svibnja.

Osim samim koncertima, program će biti ispunjen i bogatim popratnim programom. Ri Rock najavljuje skorašnje novitete u vezi izvođača, ulaznica te popratnog programa, a detalje istih možete pratiti na njihovom Facebook eventu.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Komentari