Istaknuto
26.02.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta Deset novih domaćih i regionalnih singlova spremno je za preslušavanje. Glasajte za svog favorita, a bacite uho i na prepruke stranih noviteta.

21.02.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Porin kao hrvatski Grammy? Ma dajte molim vas! Objavljene su nominacije za najvažniju glazbenu nagradu i ponovno nam nije dobro.

Film

Dani frankofonskog filma na programu Art-kina

18.03.2018. Ziher.hrFoto: press / "Crveni krug"
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

U suradnji s Francuskom alijansom Rijeka (Alliance Française Rijeka) u Art-kino od 19. do 21. ožujka stižu još jedni Dani frankofonskog filma, u sklopu kojih će se u tri dana prikazati tri filma: marokanska drama Adios Carmen te francuski krimi-trileri Corporate i Crveni krug.

Ciklus otvara film Adios Carmen uz prigodan domjenak na kojem će posjetitelji moći kušati neke od tradicionalnih marokanskih zalogaja. Triler Corporate prati Emile, voditeljicu odjela ljudskih resursa u multinacionalnoj kompaniji. Ona je za taj posao odabrana jer je nemilosrdna i obavlja ga bez grižnje savjesti sve dok jedan zaposlenik ne počini samoubojstvo.

Foto: press / “Corporate”

Posljednji film ciklusa je Crveni krug iz 1970. godine u režiji Jean-Pierrea Melvillea, poznatog po minimalističkim film noir dramama kojima je uvelike utjecao na redatelje poput Jeana-Luca Godarda i Quentina Tarantina.

Raspored:

Ponedjeljak, 19. ožujka u 19 sati: Adios Carmen, Maroko / Belgija / Ujedinjeni Arapski Emirati, 2014.

Utorak, 20. ožujka u 20 sati: Corporate, Francuska, 2017.

Srijeda, 21. ožujka u 20 sati: Crveni krug, Francuska / Italija, 1970.

Svoje mjesto u Art-kinu možete rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org) ili telefonom (051 323 261) svakim danom od 16 do 20 sati ili ih kupiti online putem stranice ulaznice.hr.

Ulaz je slobodan za članove Filmskog kluba.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari