Glazba

Napunite baterije na mobitelima, stiže David Bowie aplikacija

Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Očekivano je da će bog glazbe David Bowie po svojoj smrti biti eksploatiran, no na neke ideje i proizvode ipak padamo, kao što je mobilna 3D aplikacija David Bowie Is i odmah smo ju skinuli.

Prije negoli je iznenada preminuo 2016. godine, David Bowie je neumorno bio na šestogodišnjoj turneji diljem svijeta sa svojom retrospektivnom izložbom David Bowie Is. Ako ste kao neki opsjednuti članovi naše redakcije zbog mladosti propustili koncert, ali i samu izložbu nakon 10 godišnje pauze, onda je projekt Sonyja u suradnji s Arhivima Davida Bowieja, V&A i Planete pristojna kompenzacija za propušteni užitak. 

Virtualna izložba David Bowie Is od sada je dostupna na vašim pametnim telefonima i provodi vas kroz intimnu retrospektivu 500-tinjak izvornih kostima, suvenira, glazbenih i filmskih artefakata predstavljenih u prikladnom glazbenom ruhu. Vaša će baterija trajati iznimno kratko u trodimenzionalnim pregledima skeniranih kostima Mršavog Bijelog Vojvode, listova ispisanih legendarnim pjesmama, kao i sitnica sakupljenih s pozornica diljem svijeta u njegovoj polustoljetnoj karijeri. 

Aplikacija će biti objavljena 8. siječnja 2019. godine na umjetnikov 72. rođendan, a dotad se možete zabaviti prigodnim vremeplovom koji će vam reći što je Bowie radio kad je bio vaših godina.

Be social

Komentari