Izvedbene umjetnosti

DeSADU 2014: Trodnevna revija dramskih tekstova studenata Akademije dramske umjetnosti

Foto: www.adu.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.adu.hr
Foto: www.adu.hr / Lacrimosa

Večeras u 20 sati na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu počinje šesta po redu revija dramskih tekstova pod imenom DeSADU. Događanje se održava u organizaciji studenata kazališnih studija na Akademiji, od onih kazališne režije i radiofonije, preko glume i produkcije, do studenata dramaturgije, koji su u fokusu revije DeSADU.

DeSADU je prva hrvatska revija dramskih tekstova na kojoj sudjeluju isključivo studenti dramaturgije, a samim time, od velikog je značenja za budućnost hrvatskog kazališta. Tekstovi izvedeni u obliku javnog čitanja na DeSADU često su zaživjeli na kazališnim daskama, a njihovi autori osvajali su nagrade na brojnim festivalima i natječajima.

Ovoga je puta DeSADU obilježio ponešto manji broj prijava i kraći program no prošlih godina, stoga je osmišljena dramaturško – redateljska radionica za dramske tekstove, koja će se realizirati u tri faze – dramaturško čitanje, redateljsko i produkcijsko čitanje te glumačko čitanje. Cilj radionice je omogućiti i stvoriti okvir za razvoj tekstova koji su u nastajanju.

Foto: www.adu.hr
Foto: www.adu.hr

DeSADU će večeras u 20 sati otvoriti javno čitanje drame “Lacrimosa” studentice dramaturgije Tee Matanović s prve godine preddiplomskog studija, u režiji Arije Rizvić, studentice druge godine preddiplomskog studija kazališne režije i radiofonije. Čitanje se, kao i cijeli program, održava na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu na adresi Trg maršala Tita 5, u sobi 202, nakon čega će uslijediti druženje studenata, profesora, gostiju i publike u sobi 105, povodom otvaranja 6. DeSADU-a.

U četvrtak, 4. prosinca, u 20 sati u sobi 202 održat će se prezentacija dramaturško-redateljske radionice u kojoj sudjeluju studentice kazališne režije Tamara Damjanović i Hana Zrnčić Dim te glumačka klasa profesorice Franke Perković.

Trećega dana, u petak 5. prosinca u 20 sati u sobi 202 održat će se javno čitanje drame “U mojoj kući, potop”, autorice Ane Perčinlić, studentice 1. godine preddiplomskog studija dramaturgije, u režiji Lovre Krsnika, studenta 1. godine diplomskog studija kazališne režije i radiofonije. Nakon toga, u 21 sat u sobi 105 slijedi druženje povodom zatvaranja uz glazbu DJ-a Filipa Riđičkog.

Be social

Komentari