Glazba

Đutko i Plodovi zemlje ovog petka šišaju u Kset-u!

Foto: Sara Sorić / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

U petak, 14. travnja, će zagrebačku publiku u KSET-u zabavljati jedan od nešto novijih (barem u ovom aranžmanu), ali i interesantnijih glazbenika alternativne scene – Đutko i njegov sastav Plodovi zemlje.

Legenda fešte, Tomislav Đudarić, poznatiji kao Đutko, sa svojim je sastavom još u pandemijskom vremenu objavio svoj debitantski album naziva Slušaj mala!, koji je vrlo dobro prošao, barem ako će se suditi prema reakcijama publike i baze fanove koju je vrlo brzo stekao. Kafanskog đira, s čašicom u ruci, Đutko i Plodovi zemlje svojom glazbom miluju etno obilježja, štuju pop ali i aludiraju žustrinom rocka. Kako i sami kažu, žele iz svake regije probuditi ono najgore.

Novi album – Šišaj majstore!

Razlog dolaska Đutka u KSET je promocija njihovog novog albuma Šišaj majstore!”. Album je snimio, miksao i producirao je Josip Kepe, a uz Đudarića u procesu su sudjelovali i svi članovi Plodova Zemlje: Laura Tandarić, Irma Bulaja, Vlado Remeš i Borna Jambrošić. Na albumu gostuju razni više i manje poznati gosti: Alejuandro Buendija, Klara Dolenčić, Sara Velić Horvat, Ana Kovačić, Leo Beslać, Marin Tandara i Marko First.

Đutko svoj glazbeni izričaj opisuje uz pomoć pojmova agro, etno i turbo, a u tekstualnom pogledu Đudarić se ovaj put obračunava s motivacijom za djelovanje i rješavanje stvari, prihvaćanjem, suosjećanjem prema bliskim ljudima te združivanjem naroda plešući sinkronizirano u krug.

Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti po cijeni od 6 eura na službenoj stranici KSET-a. Karte na dan koncerta će biti dostupne na ulazu po cijeni od 8 eura.

Be social

Komentari