Glazba

Stjepan Jimmy Stanić & The Boys (Tvornica): Kako zaljubiti zaljubljene

stanić
Foto: Zdenko Mlinar / Facebook.com / Croatiarecordsofficial
Vrijeme čitanja: 3 minute

Legenda zagrebačke glazbene scene, Stjepan Jimmy Stanić, sinoć je u rasprodanoj i nagužvanoj Tvornici Kulture, u kojoj je jedva bilo moguće prolaziti, a kamoli nešto drugo, održao koncert koji će mnogi pamtiti.

Neumorni Jimmy koncert je odradio kako se i očekivalo, bez zadrške i pauze, kontinuirano i snažno. Sa sigurnošću možemo reći kako je ovo Valentinovo prošlo u pravom valu tople energije osmijeha i pjesme.

Stjepan Jimmy Stanić
Foto: Bruno Gazibara/Ziher.hr

Sat i pol romanse, smijeha i dobrog starog swinga

Koncertom pred zagrebačkom publikom, koji je trajao preko sat i pol, Jimmy je ponovno pokazao kako godine doista nisu prepreka. Svoje poznate pjesme iz bogate karijere, koja broji deset albuma i mnoštvo singlova, Jimmy je otpjevao bez zadrške.

Tako su se sinoć u repertoaru mogle pronaći pjesme poput Moja kobila Suzi, Jutro će promijeniti sve, Mimi i nezaboravne – Dimnjačar. Tijekom čitavog koncerta Jimmy je stajao, a pauze, za razliku od koncerta u VIB-u nije bilo. U komadu je ovaj mladić sa svojim sastavom The Boys odradio koncert, a neke muke u pjevanju ili stasu se nije moglo primijetiti. Doista je neumoran, sada je samo pitanje koja li njegova tajna možda humor, ljubav ili pak muzika?

Na bini su se, osim hitova koji su obilježili generacije, mogle čuti i šale i vicevi po kojima je, između ostaloga, poznat ovaj 94-godišnjak. Tako se u jednom trenutku koncerta na bini pojavila i Barbara Trohar, supruga Jimmyja, koja je ušla u ulogu novinarke te kroz nekoliko šala i anegdota provela „intervju” s gospodinom večeri. Publika je to, naravno, prihvatila dobro i uz mnogo aplauza. Po standardnom pravcu koncerta, između pjesama su se provlačile fore i anegdote i života Jimmyja i benda, kao recimo one crtice iz restorana, ili pak one iz turneje po Njemačkoj.

I mladi i stari, i zaljubljeni i samci

Publika se na sinoćnjem koncertu najviše sastojala od nešto starijih generacija. Odmah se na prvi pogled kod ulaza u Veliki pogon moglo vidjeti kako se radi o rasprodanom koncertu. Zagrljeni parovi ushićeno su među sobom komentirali Stanićeve fore i sve ostalo što se događalo na bini. S obzirom na to da se koncert održao na Valentinovo, reći ću samo da se sinoć nije štedjelo na poljupcima. Ispred bine je čak bilo postavljeno nekoliko redova stolica za one starije, kako bi u miru i sjedeći mogli odslušati koncert.

Naravno, u publici su se nalazili i oni nešto mlađi, pa su se tako mogli vidjeti mladi zaljubljeni parovi s ružama i poklonima u ruci, koji, ako možda nisu znali mnogo pjesama, šarmu i humoru ovog vječnog mladića nisu mogli odoljeti.

Stjepan Jimmy Stanić - publika
Foto: Bruno Gazibara/Ziher.hr

Među publikom smo za šankom pušačkog, odnosno Malog pogona Tvornice pronašli i, ni više – ni manje nego Mladena Juričića Maxa, jednog od poznatog glazbenika zagrebačkog Novog vala.

„Od ranog djetinjstva sam upoznat s Jimmyjem, još sam kao klinac slušao te smiješne pjesme poput Kobile Suzi koje su tada svirale po radiju. Ali onda je on, tamo ’86-e u Kulušiću, gdje smo mi svirali, imao sa svojim swing sastavom svaku srijedu koncerte. Tada sam ga slušao na tjednoj bazi pa sam pobliže čuo sve te njegove pjesme i viceve, plus ove standarde koje on pjeva. Pravi je šoumen. Znači to što pričam je bilo prije četrdesetak godina, a on i dan danas to radi s toliko godina. Zato sam i došao ovdje večeras, da odam jedan veliki respect.” – rekao je Max.

Sinoć je to u Tvornici bio pravi spoj. Pun pogodak za Valentinovo – topla energija, stand-up na temu ljubavi, braka i romanse te otpjevani mnogobrojni evergreeni i to u onom izvornom duhu jednog vječnog mladića.


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari