Film

Fanovi diljem svijeta oduševljeni: Spider-Man se vraća u Marvel

Foto: facebook.com/marvel
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: facebook.com/marvel
Foto: facebook.com/marvel

Obožavatelji mogu odahnuti. Peter Parker se vraća u Marvel. Ova je vijest pristigla nakon godina nagađanja, ali i donekle razočaravajućeg uratka Amazing Spider-Man 2. Sony Pictures Entertainment je pri ponovnom lansiranju Spider-Man franšize najavio suradnju s Marvelovim studijem kojom će se ovaj popularni superjunak vratiti u svijet Marvela. Od 1999. godine Sony je u posjedu filmskih prava na ovog lika iz stripova. Marvel im je tada prodao prava za 7 milijuna američkih dolara. Sony i Marvel će za ulogu Spider-Mana vjerojatno odabrati novog glumca kao zamjenu Andrewu Garfieldu koji ga je utjelovio u posljednja dva filma, Amazing Spider-Man i Amazing Spider-Man 2. U prethodna tri filma pod Sonyjevim nadzorom Spider-Mana je glumio Tobey Maguire.

Kevin Feige iz Marvela će producirati obnovljenog Spider-Mana s Amy Pascal, koja je nedavno odstupila s mjesta dopredsjednice Sonyja. Na toj je poziciji 13 godina upravljala Spider-Man franšizom vrijednom 4 milijarde američkih dolara. Sony će i dalje distribuirati, financirati, posjedovati i imati konačnu kreativnu odluku nad Spider-Manom. Surađivati će s Marvelom, kojeg posjeduje Disney, u nastojanju da uvedu lik Spider-Mana u Marvelove nadolazeće filmove o superjunacima koji uključuju popularnu franšizu The Avengers.

Foto:  YouTube screenshot
Foto: YouTube screenshot

Izvjesno je da će prvo pojavljivanje Spider-Mana biti iduće godine u filmu Captain America: Civil War jer se Spider-Man pojavljuje i u istoimenom stripu, gdje se Kapetan Amerika sukobljava s Iron Manom. Samostalni nastup, bez ostalih Marvelovih junaka, popularni Spidey imati će u filmu čija je premijera zakazana za 28. srpnja 2017.godine. Bob Iger, izvršni predsjednik Walt Disney kompanije dao je izjavu: „Spider-Man je jedan od Marvelovih glavnih likova i obožavan je diljem svijeta. Uzbuđeni smo što ćemo surađivati sa Sonyjem u nastojanju da uvedemo popularnog pauka u Marvel Cinematic Universe, franšizu koja pruža nevjerojatne nove prilike za razvoj i prepričavanje priče.“

„Izuzetno mi je drago surađivati u produkciji idućeg Spider-Man filma s prijateljima iz Sony Pictures i Amy Pascal“, rekao je predsjednik Marvel Studija Kevin Feige. „Amy je bila detaljno uključena u realizaciju filmova o jednom od najpopularnijih likova. Nadamo se da će Marvelova uključenost unijeti kreativni kontinuitet i autentičnost koju obožavatelji zahtjevaju od Marvel Cinematic Universea.“ Očekuje se da će pod nadzorom Feigea i suradnika filmovi dobiti na kreativnosti i uspjehu, čiji manjak se zamjerao kreativnim direktorima u Sonyju (i kojima se predbacivala osrednjost filmova Iron Man 2 i Thor: The Dark World). Član uprave Sonya Michael Lynton je nadodao: „Ovo je ispravna odluka za franšizu, za naš posao, za Marvel i za obožavatelje“. Daljnji detalji dogovora su za sad nepoznati.

Foto:  YouTube screenshot
Foto: YouTube screenshot

Ova velika vijest dolazi nakon desetljeća spekulacija među fanovima da li bi Spider-Man, koji je uvijek bio sastavni dio Marvel Universe-a u stripovima, mogao postati dio Marvela i na velikom ekranu. Spider-Man ima više od pedeset godina tradicije u oduševljavanju vjerne publike, a nakon ovog deala, fanovi će konačno doživjeti kako Spider-Man zasluženo zauzima svoje mjesto među ostalim super junacima u Marvel Cinematic Universeu.

Be social

Komentari