Glazba

VIDEO: Fetiš glazbene industrije na životinjske kostime

Foto: www.facebook.com/coldplay
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.facebook.com/coldplay
Foto: www.facebook.com/coldplay

Marketing je uvijek bio sveti gral glazbene industrije. Kako “prodati” nekoga ako nema prepoznatljiv imidž, makar on bio povezivan s bizarnim kostimima, haljinama od mesa ili reklamiranja cole koja većini svjetskog pučanstva ide na živce. Marylin Monroe navodno je svoj popularni imidž lepršavog plavokosog seks-simbola izgradila upravo iz boce Cole uz pomoć glumačkih tehnika tadašnjeg kazališnog gurua Stanislavskog, a danas se čini kako suvremeni izvođači imaju naviku imidž stvarati kroz bizarnosti. Slijedom bizarnosti neki se oblače u čudne kostime (životinjske, neidentificiranih bića). Glazbena industrija trpi svakakve eskapade i često je pobornik čudnoga. Što je možda razlog fetišu glazbene industrije na kostime životinja. Jer Bloodhound Gang su sažetije prenijeli smisao svoje pjesme preobučeni u divovske majmune.

Wiley – Wearing My Rolex

Wileyju je Rolex očito otela pohlepna banda djevojaka-lisica, koje u slobodno vrijeme plahutaju po ulicama Londona nasilno jedući pileće batke i razvaljujući kontejnere.

Bloodhound Gang – The Bad Touch

Bizarni liriki inspirirani Discovery Channelom nisu bili dovoljni da točno prikažu duboke, profinjene osjećaje i fiziološke potrebe spomenutih glazbenika, pa su ih odlučili naglasiti preobukavši se u pet majmuna.

Moby – Beautiful

Tvorac hitova poput Porcelain i Lift Me Up, u slobodno vrijeme organizira kućanske zabave prekrasnih ljudi sa striktnim pravilom oblačenja u zečeve, tigrove, sobove i ostala četveronožna bića. Za Mobyjev tulum inhibicije treba ostati pred vratima.

Incubus – Talk Shows on Mute

Negdje u paralelnoj dimenziji postoji rasa razvijene civilizacije orangutana koja s drugog dijela svemira prima televizijske signale sa Zemlje te uživa u nastupima bića čudnog izgleda koji sami sebe nazivaju “ljudi”. Zanimljiv talk show na gluho.

Bat For Lashes – What’s a Girl To Do

Natasha Khan, poznatija pod pseudonimom Bat For Lashes, imala je egzistencijalističku dilemu u tonu Bram Stokerove Dracule, te ju je pokušala riješiti vožnjom biciklom po opskurnom dijelu šume. Psihički mir joj je poremetila banda ekstremnih biciklista sa životinjskim glavama, koji su vjerojatno također samo pokušavali riješiti svoje egzistencijalističke dileme u čemu ih je omela gospođa Khan, koja sasvim prikladno dijeli prezime s glavnim negativcem posljednjeg Star Treka.

Kesha – C’Mon

Ovim spotom jako strogi roditelji plaše djecu pokazujući im što će im se dogoditi ako daju otkaz na poslu – otet će ih životinje i završit će psihički nestabilni. Ili će ih oteti Kesha, samoproglašena ženska pop verzija Keitha Richardsa koja na BRIT Awardsima iz protesta obavlja nuždu u umivaonicima.

Be social

Komentari