Vizart

Kako do dobre fotografije? Novi tečaj Fotosekcije KSET-a nudi odgovor

Foto: Facebook Fotosekcija KSET-a
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Svi oni koji žele naučiti nešto više o fotografiji, razvijanju filmova i tamnoj komori, za to će imati priliku kod Fotosekcije KSET-a koja od 12. ožujka organizira fototečaj.

Na prvom dijelu tečaja govorit će se o osnovama rada fotića, kompoziciji, svjetlu, dodatnoj opremi, kontroli postavki i boji, nakon čega slijede praktične radionice gdje će se sve teorijsko znanje i testirati, a polaznici mogu birati između digitalnog ili analognog modula, ili oba modula za one svestrane i neodlučne.

Fotosekcija KSET-a fotkanje
Foto: Fotosekcija KSET-a

Digitalni modul pokrit će pitanja kako obraditi fotku u programima za obradu, kako fotka ostaje na senzoru i koje su razlike između vrsta digitalnih fotića uz savjete za kupnju fotoaparata. Na analognom modulu učit će se pak o sustavu zona, razvijačima, filmovima, procesima razvijanja negativa i pozitiva te o tamnoj komori.

Nakon završetka tečaja u KSET-u se održava i zajednička izložba polaznika.

Tečajeve je moguće pratiti i u prostorima fakulteta i online, a uvodno predavanje sa svim potrebnim informacijama o sadržaju, rasporedu i plaćanju održat će se 12. ožujka u 19 sati na FER-u, što će također biti moguće pratiti i putem online streaminga na stranici Fotosekcije KSET-a. Prijaviti se možete ovdje.

O samoj Fotosekciji i njezinim raznim aktivnostima pisali smo i u sklopu Mjeseca KSET-a na Ziheru!

Be social

Komentari