Istaknuto
21.08.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba izdvojili smo aktualne domaće singlove, a vi glasanjem odaberite svog favorita. Poslušajte i preporuku stranih noviteta.

05.08.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute FILMSKI VREMEPLOV: Vrijeme je da upoznate francuski novi val (nouvelle vague) i saznate zašto i kako je oduševio filmofile i ljubitelje francuske kulture.

Glazba

Galerija osobenjaka: Jesenji Orkestar, Ljubičice, Seine i Denis Katanec

14.05.2016. Ziher.hrFoto: Facebook.com/ Akc Attack
Vrijeme čitanja: 2 minute

Akc Attack obogatio je svoj program još jednim novim i zanimljivim izdanjem koncertnih zbivanja koje ujedinjuje naziv Galerija Osobenjaka. Samo ime je nonšalantno izbacio nitko drugi doli sam Daniel Kovač iz Jesenjeg Orkestra. Program će ugostiti najzanimljivije autore kojima je akustična gitara supatnik.

Galerija osobenjaka svoju će premijeru doživjeti u klubu Attack u subotu, 14. svibnja s početkom u 20h, a najavljen je već i nadolazeći događaj u lipnju, kada će gostovati poznati beogradski Jarboli. Najavljuje se trostruka premijera koja uključuje tri zanimljive stvari. Ekskluzivna promocija novog albuma Jesenjeg Orkestra ”Godine u vetru (Ne brini dušo Ežen je u redu)” kojeg je Daniel Kovač snimio u suradnji s Ljubičicama i koji će ovom prilikom nastupiti skupa; live premijera novih pjesama s nadolazećeg EP-ija Denisa Kataneca koji će predstaviti i svoj novi bend te premijera Seine-ove ”Kritika čistog razuma”.

Okosnicu Jesenjeg Orkestra čini Daniel Kovač pisac i pjesnik iz Pančeva, poznat i kao član grupe Jarboli. Zajedno s bendom Ljubičice izdaje novi album, snimljen u Pančevu. Najavni singl Godine u vetru možete poslušati prije žive premijere i na linku video spota kojeg je snimila i režirala Staša Bukumirović.

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca. Vodeći se svojom unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim kantautorskim večerima polako stiče slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta, premda u to vrijeme nije ni znao što je to. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki. Tako negdje 2009. godine Seine zapravo počinje djelovati u današnjoj formaciji. Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva „2007-2009“, kao presjek radova u tih nekoliko godina. Od tada su odradili nekolicinu koncerata u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji, a 2013. Seinov ”Valcer za kraj” pojavljuje na prvoj kompilaciji regionalog ”Bistoa na rubu šume”. U veljači 2014. izlazi njihovo drugo EP izdanje, a u prosincu iste godine i treće izdanje, nezaboravni live koncert iz beogradskog Rexa. Polovicom 2015. Tena Rak napušta grupu i Seine se opet vraća originalnoj mono-postavi. Za jesen i zimu 2015. najavljeno je novo izdanje mračnijih nota. Svoju glazbu opisuje kao ekspresivni romantični punk-folk.

 

Denis Katanec je zagrebački kantautor poznat i po sastavima Felon i Denis Okanagan Ltd. kao Felon iza sebe ima EP “Jasno, nečujno, a suviše glasno”, a s bivšim bendovskim projektom Denis Okanagan LTD ima EP “Sve moje Laurie”. Sada u potpuno novom sastavu u kojem mu se priružio i Brane Norac (Nebo Roza) te ekskluzivno za ovaj koncert i Zvonimir Varga, predstavit će svoj novi materijal i svježi zvuk, uz uvijek izrazito kvalitetne stihove koji potresaju nutrinu.

Ulaznice nabavite neposredno prije koncerta po cijeni od 35 kn. Sam pogled na osobnosti koje će tu večer prodefilirati Attackom dovoljan su poziv da se pridružite toj posebnoj glazbeno-kantautorskoj galeriji večeras u Akc Attacku!

(Visited 107 times, 1 visits today)

Komentari