Film

Game of Thrones alternative

Foto: memegenerator.net
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: memegenerator.net
Foto: memegenerator.net

Svi obožavatelji Game of Thrones-a nestrpljivo iščekuju sljedeću sezonu koja se čini stoljećima daleka. Što gledati u međuvremenu? Postoji li serija koja nalikuje ovoj, a dovoljno je kvalitetna da ne smatramo svoje vrijeme bačenim? Prosudite sami.

 

1. Rome

Čime započeti ovu listu ako ne serijom koju mnogi nazivaju čak i boljom od GoT-a. Ova visoko ocijenjena povijesna drama na žalost mnogih broji tek 2 sezone, no ako je suditi po komentarima gledatelja – i one oduševljavaju. Kombinacija povijesnih događanja i odlično osmišljenih priča koje okružuju likove obećaju ovisnost već iza nekoliko epizoda.

 

2. Black Sails

Black Sails novija je serija, koja hrani sve zaljubljenike u piratske (ne)zgode, ali ponekad se čini da naginje ka složenosti kakvu pronalazimo u Game of Thrones. Mišljenja su podijeljena, ali je i ova serija visoko ocijenjena. Osim toga, pretpostavimo li da većina zaljubljenika u Game of Thrones također uživa u pomorskim „igrama“, Black Sails serija je kojom bi s užitkom ubili nešto vremena u iščekivanju sljedeće sezone.

 

3. Vikings

Ova surova serija zaradila je višu ocjenu od Black Sails, unatoč svojoj jednostavnosti. Ono čime serija obiluje su borbe, koje su tipične za Vikinge te logični slijedovi događanja. Njima se u potpunosti odmiče od bilo kakve pretencioznosti koja je toliko učestala u televizijskom svijetu, što može biti jedan od razloga zbog čega je Vikings veoma cijenjena serija.

 

4. Tudors

Irsko-kanadska povijesna drama s naglaskom na život i vladavinu kralja Henryja VIII. Bila je to visoko ocijenjena i s nestrpljenjem iščekivana serija koja je podijelila kritičare, ali uglavnom osvojila publiku.

 

5. Battlestar Galactica

Nimalo nalik na Game of Thrones, a činjenica da se radnja odvija u svemiru ne obećava nam puno. Ipak, postoje i mnoge sličnosti. Tako, primjerice, BG obiluje nasiljem i golišavosti, a sve to lijepo je upakirano u zanimljivu priču koju tumače odlično razrađeni likovi. Političku pozadinu serije, pak, nisu ni pokušali prikriti.

 

6. Da Vinci’s Demons

Ako ste uživali u GoT-u, velika je vjerojatnost da ćete uživati i u ovoj seriji, koja je prilično jednostavnija, a ipak tjera na „još samo jednu epizodu“! Sama radnja vrti se oko neispričane priče genija Leonarda Da Vincija, koji zbog svoje natprosječne inteligencije dospijeva u razne zgode i nezgode.

 

7. Spartacus

Američku seriju snimanu na Novom Zelandu pronalazimo pod različitim imenima (Spartacus: Blood and Sand, Spartacus: Gods of the Arena, Spartacus: Vengeance, Spartacus: War of the Damned), ovisno o sezoni o kojoj je riječ. Svi zaljubljenici u borbe gladijatora zasigurno će uživati u seriji koja se upravo na tome i bazira.

8. Legend of the Seeker

Iako nešto slabije ocijenjena od prethodno navedenih, i ova serija može ponuditi dovoljno kako bi se svidjela GoT obožavateljima. Govori o sinu koji traži odgovor na pitanje tko mu je ubio oca te tako započinje svoju borbu protiv tiranije.

9. Merlin

Svima nam poznat čarobnjak ovoga puta prikazan u svojoj mlađoj dobi, i to kroz pet sezona. Mnogi su seriji prilijepili epitet cheesy, ukazujući na predvidljivost radnje. Ipak, ukoliko date ovoj seriji priliku, pred kraj ćete primijetiti da i nije toliko cheesy te da je s razlogom obožavana.

 

Be social

Komentari