Istaknuto
06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

05.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nisu baš svi otišli na godišnji odmor, uspjeli smo pronaći nekoliko novih singlova od kojih će samo jedan postati singl tjedna.

Glazba

God Is An Astronaut dolazi na 5. izdanje Impulse Festivala u Rijeci

17.05.2018. Ziher.hrFoto: facebook.com/ImpulsefestivalRi
Vrijeme čitanja: 2 minute

Dosad smo na riječkom Impulse festivalu imali priliku slušati nezaboravne Wovenhand, Mono, Lee Ranaldo Trio, Swans, Limu, Mike Watta, Marriages, Lovely Quinces, Žen i druge sjajne goste uz popratne događaje poput izložbi, plesnih predstava, filmskih premijera, radionica, glazbenih tribina, sajmova ploča, i simultanih partyja u riječkim klubovima.

Peto izdanje Impulsea (13.10. – 10.11. 2018) seli se u jesen i u riječke klubove te kultna mjesta gradskog života dovodi nove goste, koje će Distune Promotion kao organizatori polako razotkrivati. Prvi izvođač koje su organizatori najavili su veliki irski post-rockeri God Is An Astronaut, koji će 13. listopada doći u Pogon kulture.

Otkad je formiran, prije 16 godina, bend se istaknuo kao jedan od vrhunskih, prvoligaških instrumentalnih skupina. Kroz svoj rad spajaju intenzivne rock instrumentale, kombinirajući eterične i emotivne zvukove, koji uvelike nadahnjuju dinamikom i sveprisutnim melodijama. Svako od njihovih prethodnih izdanja pružalo je pravo sonično putovanje, pa tako i deveti po redu, album ”Epitaph” (izdan u travnju ove godine za Napalm Records), donosi svježinu i napredak, istodobno ostajući dosljedan svojim korijenima.

Prvi puta u Rijeci

U sklopu svoje nadolazeće europske turneje po prvi puta dolaze i do Rijeke, na svoj jedini ovogodišnji koncert u Hrvatskoj. Artwork za cover albuma napravio je francuski umjetnik Fursy Teyssier i savršeno se uklapa u melankolično raspoloženje cjelokupnog opusa. God Is an Astronaut čine Torsten Kinsella na gitari i vokalu (piano, synths), Niels Kinsella na basu i Lloyd Hanney na bubnjevima.

Prodaja early bird ulaznica već je krenula i mogu se nabaviti do 24. lipnja po cijeni od 85 kuna. U pretprodaji, od 25. lipnja do 12. listopada cijena iznosi 110 kuna dok se cijena ulaznice na dan koncerta penje na 130 kuna.

Prodajna mjesta: Dallas Music Shop Rijeka i sustav Entrio.

Impulse je klupski boutique festival koji spaja više riječkih lokacija s misijom promocije urbane kulture: glazba će ponovno biti posvuda u organizaciji Distune Promotiona i Studentski kulturni centar Rijeka. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura nova.

(Visited 330 times, 1 visits today)

Komentari