Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Glazba

Kompletiran program 5. Impulse Festivala, God Is An Astronaut otvaraju s audiovizualnom poslasticom

30.09.2018. Ziher.hrFoto: press Distune Promotion
Vrijeme čitanja: 3 minute

Jubilarno, peto izdanje Impulse Festivala je iza ugla i spremno čeka da glazba ponovno bude posvuda. Podsjetimo, od 13. listopada do 10. studenog publiku očekuju premijerna koncertna gostovanja, radionice i prezentacije, party, sajam ploča, neizostavni filmski segment kao i tribina. Svi programi, na više gradskih lokacija, pretvaraju Rijeku u urbanu klupsku sredinu.

Od brojnih događanja svakako treba izdvojiti premijerni koncertni nastup irskih post-rock velikana God Is An Astronaut. Na krilima novog devetog studijskog izdanja, albuma “Epitaph”, dolaze u riječki Pogon Kulture, gdje će 13. 10. održati audiovizualni koncert za pamćenje.

Radionica Vibrabox

U sklopu edukativnog segmenta festivala organizirana je prezentacijska radionica Vibrabox 18. 10. u Book caffeu Dnevni boravak. Voditelji projekta Valent Samardžija i Tin Đudajek održat će radionicu na kojoj će predstaviti cjelokupno bogatstvo domaće glazbene scene, razgovarati o budućnosti domaće glazbe, ali najvažnije od svega, predstaviti novitet projekta Vibrabox, s kojim će slušatelji moći direktno utjecati na izbor glazbe koju slušaju u Dnevnom boravku.

Impulse tribina

Uvijek zanimljiv segment su i Impulse tribine. Ovogodišnja nam donosi razgovor o radu u glazbenoj industriji iz perspektive njezinih protagonistica. Gostuju: Lucija Ivšić (Punčke, LAA, Cereal booking, Zagreb), Andrea Laurić (TIPSY, Rijeka) i Monika Marušić (LAA, The Garden, Zagreb) uz moderaciju Milje Juretić (FILTHY RICH, Rijeka). Vrijeme i mjesto razgovora: četvrtak, 25. 10., OKC Palach.

Dan vinila u Palachu

Subotu, 27. 10. možemo prozvati i “Danom vinila”. Naime, u Omladinskom kulturnom centru Palach već od 10 sati ujutro kreće 11. po redu Sajam ploča da bi oko 12 sati deset polaznika/ica ugrabili/e nova znanja na radionici Mala škola vinila koju vodi DJ Jopa. Upis u radionicu je besplatan, a prijave se zaprimaju e-mailom na: jopa1200mk2@gmail.com.

Podsjećamo i sve zainteresirane izlagač(ic)e da prijave za sudjelovanje na sajmu ploča šalju na e-adresu elektroroni@gmail.com do petka, 12. listopada.

Večer ili bolje rečeno cijelu noć zabava se nastavlja u režiji Hrvatske Funk delegacije. Najveća putujuća karavana opsesivno kompulzivnih jahača gramofona, Hrvatska Funk delegacija po prvi put nastupa u Rijeci. Iza žanrovski širokog kolektiva od 16 delegata u Rijeci će u dosad nečuvenoj cjelonoćnoj back2back formaciji na četiri gramofona nastupiti njih šest: DJ Bocca Sofistifunk, DJ Venom, DJ Soul Bader, DJ Slipmat, DJ Jopa i Dr. Smeđi Šećer u OKC-u Palach.

impulse festival

Foto: press Impulse Festival

Žanrovski različiti koncerti

Povodom petog izdanja, održat će se pet svirki – osim headlinera na Impulseu nastupaju: White on White (Rijeka), koji uz bend promovira album prvijenac “Out of nowhere” 19. 10. na Botelu Marina, sjajna zvijezda mlađe generacije hrvatske kantautorske scene LUCE (Zagreb) s koncertnom promocijom albuma prvijenaca ‘Susret’ 25. 10. na Botelu Marina, a za ljubitelje buke, tu je HC / Punk večer koja će 3. 11. uz bendove Debeli Precjednik (Osijek) i Ponor (Zagreb) protresti OKC Palach.

Odlazak u kino

Filmska umjetnost nezaobilazan je dio Impulsea i zato 2. 11. u 21 sat idemo na ekskluzivnu projekciju nagrađivanog dokumentarnog filmaScream for me Sarajevo (2017.), u režiji Tarika Hodžića u Art-kino Croatia. Scream for me Sarajevo film je koncertu održanom u nemogućim uvjetima. Priča je to o glazbenicima koji su riskirali svoje živote kako bi došli svirati ljudima, koji su riskirali živote da bi ih došli slušati.

impulse festival

Foto: press Impulse Festival

Veliki tulum

Kako i dolikuje, festival završava velikim tulumom u klubu Život, 10. 11. kad je na rasporedu  groznica subotnje večeri uz playlistu iz pakla. Ulaznice po cijeni od 20,00 kuna dostupe na ulazu u klub. Kad smo kod ulaznica, do kraja rujna putem sustava Entrio u prodaji je i ograničen broj festivalskih ulaznica po cijeni od 200,00 kuna.

Ulaznice za sve pojedinačne programe nalaze se Dallas Music Shopu Rijeka, Dirty Old Shop Zagreb i u sustavu Entrio.

Impulse Festival organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura Nova.

Vizualni identitet festivala oblikovao je dizajnerski duo Radnja – Petra Vrdoljak i Antonio Karača.

Medijski pokrovitelji petog izdanja su Novi list, Moja Rijeka, Soundguardian, Trusty.hr, Ziher.hr, Ravno do dna i Journal.hr.

(Visited 115 times, 1 visits today)

Komentari