Istaknuto
21.04.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute Nova glazba ovog tjedna donosi izbor od pet domaćih i regionalnih glazbenih noviteta za koje se može glasati do sljedeće srijede.

15.04.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Poslao sam nekoliko bendova upit jesu li spremni platiti mi 50 kuna za iskrenu recenziju. Čekam ponude. Čini se da nije samo jeziku svejedno.

Glazba

Sara Renar, Porto Morto, Mayales i Cinkuši nastupaju na 10. GRR festu na kninskoj tvrđavi

10.06.2018. Ziher.hrFoto: GRR fest
Vrijeme čitanja: 3 minute

Udruga Atribut organizira jubilarni, deseti po redu GRR fest koji će se na kninskoj tvrđavi održati 29. i 30. lipnja. I po sadržaju i po organizaciji u Kninu nas čeka ozbiljni, veliki festival po uzoru na najbolje festivale u puno većim gradovima. I tu se potvrđuje cilj koji je objavljen na službenoj stranici udruge, a koji glasi: “Kroz sve kvalitetnije festivale i dovođenjem, u skoroj budućnosti, svjetskih imena ucrtati Knin na turističku kartu i učiniti da izvanredni kulturno-povijesni i prirodni turistički kapaciteti koje ovaj grad ima budu brendirani i cijenjeni u širim, međunarodnim okvirima.”

Na jubilarnom desetom GRR festivalu nastupit će vrhunska domaća i inozemna glazbena imena, a osim koncerata očekuju nas cjelodnevna zbivanja, edukativne radionice, kulinarski show i slušaonice. Za sve posjetitelje bit će osiguran kamp na Marunuši sa svom potrebnom infrastrukturom.

Glazbeni program Guerila rock ‘n’ roll festivala

Na festivalu će 29. lipnja nastupati Sara Renar, Porto Morto, Mayales i Dr. Smeđi Šećer, a 30. lipnja Mnogi Drugi, Cinkuši, Kawasaki 3P i Mike Parker’s Trio Theory (USA). Festival će se održavati na kninskoj tvrđavi i svim posjetiteljima s kupljenom GRR fest ulaznicom nudi se besplatno razgledavanje tvrđave tijekom dana.

Osim kampiranja, posjetitelji će imati na raspolaganju dodatne festivalske sadržaje tijekom dana, što uključuje i edukativne radionice u organizaciji udruga Carza i Scientia Populo, kulinarski show u organizaciji visoke škole Aspira iz Splita, prezentaciju pastirske igre pikuće i pale, veselu slušaonicu na pločama u režiji Dr. Smeđeg Šećera, a preko puta kampa u ekološko-informativnom centru Krka moći će se unajmiti kajak ili kanu i upustiti se u avanturu veslajući Krkom, uz 50% popusta uz GRR fest ulaznice.

Kao i svake godine do sada, GRR fest tim nastoji uključiti mlade i sposobne ljude u festivalske aktivnosti pa će takou realizaciji ovogodišnjeg festivala pomoći brojni volonteri. Organizator festivala je Udruga Atribut, pokrovitelj je Grad Knin, partneri su Kninski muzej, Visoka škola Aspira, udruga Scientia populo, Ekološka udruga Krka i udruga Carza, a medijski pokrovitelj je portal Huknet. Sve o festivalu možete naći na internet stranici festivala.

Udruga Atribut

Cilj udruge Atribut je izazovan, ali realan – spajanjem kulture i turizma stvoriti brend na temelju kojega će se Grad Knin, ali i cijela Šibensko-kninska županija gospodarski i kulturno razvijati. I to ne na silu i ne preko noći. Početni zadatak je zakotrljati grudu snijega, udružiti ideje i snage s lokalnom upravom, stvoriti kritičnu masu potreba i ideja, privući sve koji žele i mogu participirati te iskoristiti prirodno i kulturno blago ovih prostora. A sve to u postizanju konačnoga cilja – a to je stvaranje budućega jakoga i daleko prepoznatljivoga kulturnoga i turističkog brenda.

Prirodna ljepota Krke i Dinare, kulturno povijesne ljepote tvrđave i starog grada, etnografsko blago ovih prostora te birana umjetnost koja će biti dovedena na ove prostore temelj su stvaranja spomenutog brenda, dinamičnoga branda čiji će temelj biti prožimanje umjetnosti, kulture i prirodnih ljepota. Ali ne bilo koje kulture i umjetnosti, nego birane, visoko vrijedne i sofisticirane, odnosno one umjetnosti i kulture koja će svojom vrijednošću moći parirati ljepotama grada Knina i njegove okolice. Organiziranje trivijalnih estradnih događanja u visoko vrijednim prirodnim i kulturnim prostorima nagrđuje te prostore te ne ostavlja prostora za stvaranje bilo kakvog brenda.

Konkretni, specifični ciljevi udruge Atribut jesu promoviranje i povezivanje kvalitetne tradicijske kulture i umjetnosti te birane i visoko vrijedne, kako nezavisne, tako i etablirane, institucionalne umjetnosti i kulture s ogromnim turističkim potencijalima Knina i cijele Šibensko-kninske županije. A sve to kroz organizaciju glazbenih, filmskih i kazališnih festivala, koncerata, izložbi, predstavljanja knjiga, sajmova, kreativnih radionica, izleta i turističkih tura.

Udruga Atribut nastala je na idejnim i stvaralačkim temeljima sada već kultnog Cafe bara A3 koji je u zadnjih 13 godina u Kninu organizirao preko 300 koncerata glazbenika iz Hrvatske ali i iz mnogih drugih zemalja poput Australije, SAD-a, Francuske, Njemačke, Slovenije, Meksika, Argentine, Srbije, Mađarske, Engleske, Bosne i Hercegovine, Švicarske, Kosova, uz brojne izložbe, književne promocije, večeri stand up komedije i kazališne komade. Dakle, udruga posjeduje ideje i vještine i u sinergiji s lokalnom upravom i svima drugima koji žele pomoći – može bez većih problema postići zadani cilj.

(Visited 113 times, 2 visits today)

Komentari