Glazba

Nova glazba: Porto Morto & Pseća Plaža, Malady Lane, Sara Renar i drugi

Vrijeme čitanja: 3 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna je Da li beogradskog benda Sitzpinker.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Porto Morto & Pseća Plaža, Nika Turković, Malady Lane, Kevlar Bikini, Sara Renar i Lika Kolorado i Amio ft. Pi.

U preporuci za stranu glazbu poslušajte Hurts, Bombay Bicycle Club, Jónsi, Fontaines D.C. i HAIM.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Porto Morto & Pseća Plaža – Dvije tri

Kolaboracija Zagrepčana Porto Morta i Pseće Plaže donose nam drugi singl Dvije tri. Singl odlikuje njihov zaštitni nostalgičan zvuk novog vala.

Nika Turković – Gledaj me

Nika Turković donosi nam singl Gledaj Me s kojim osnažuje žene i djevojčice, pruža im crtu ohrabrenja pa čak i prkosa, gdje svaka za sebe zna da je sebi dovoljna, a s druge strane im daje zajedništvo, u kojem znaju koliko vrijede i mogu sve dok jedna drugu drže za ruku. Glazbu potpisuju Nika Turković i Ivan Pešut, dok je na tekstu uz Niku radio i Matija Cvek. Za aranžman su zaslužni su pocket palma.

Malady Lane – All of My Blood

Novim singlom All of My Blood zagrebački bend Malady Lane, predvođen autentičnim vokalom Chrisa Iana, otvara novo poglavlje stvaralaštva i najavljuje skorašnji izlazak prvijenca. S novom postavom benda koju čine članovi grupa Killed A Fox, She Loves Pablo i Pips, Chips & Videoclips hvataju topao, radiofoničan zvuk s primjesom nostalgije.

Kevlar Bikini – Quetch

Zagrebački hardcore punk trojac Kevlar Bikini donosi nam novi energičan singl Quetch. Singl se nalazi na četvrtom albumu OPT-OUTism”.

Sara Renar – Držali smo se za ruke

Novi singl Sare Renar Držali smo se za ruke prate lyricsi i napisala ga je pod dojmom TAM TAM Music Festivala 2017. Za glazbu i tekst zaslužna je Sara, a sviraju još Zdeslav Klarić, Luka Čapeta, Vedran Peternel i Dimitrije Simović.

Lika Kolorado – Kuća

S drugog albuma Kontura” zagrebački bend Lika Kolorado, pod vodstvom Radijskog voditelja i glumca Filipa Riđičkog, objavio je singl Kuća. Za produkciju je zaslužan Srđan Sekulović Skansi, a lyrics video potpisuje Oliver Krivić. Singl nam govori o pandemijskoj situaciji u kojoj se trenutno svijet nalazi u kojem pojedinac traži svoj siguran prostor.

Amio ft. Pi – Bit će sunčano

Bit će sunčano prva je pjesma nastala kao kolaboracija dvije Ivane: Ivane Picek koja stvara pod imenom Pi i Ivane Ljubičić koja stoji iza imena Amio. Riječ je o elektro – pop pjesmi koja govori o onom trenutku kad dočekaš izlazak sunca nakon neprospavane ljetne noći. Produkciju potpisuje Pi, a gif video je napravila Amio.

Strana glazba – preporuka za slušanje

Hurts- Suffer

S najnovijim singlom Suffer synth pop duo Hurts najavljuje novi album Faith koji bi trebao svijetlo dana u narednim mjesecima. Singl odlikuje snažnom Depeche Mode vibrom i uvjerljiviji je od prethodnog Voices.

Bombay Bicycle Club – Racing Stripes (Acoustic)

Bombay Bicycle Club izdali su akustičnu verziju singla Racing Stripes s novog albuma Everything Else Has Gone Wrong” koja se idealno uklapa u ljeto za razliku od hladnijeg originala.

Jónsi – Swill

Jónsi, predvodnik najpoznatijeg islandskog post-rock benda Sigur Rós sa singlom Swill najavljuje svoj drugi samostalan album Shiver” koji bi trebao izaći 28. kolovoza. S njime najavljuje i odmak od svog klasičnog zvuka.

Fontaines D.C. – Televised Mind

Televised Mind je treći singl irskih post punkera Fontaines D.C. s nadolazećeg albuma A Hero’s Death” koji izlazi 31. srpnja. Smatram kako im je ovo najbolji singl dosad.

HAIM – Gasoline

Gasoline je singl nadahnut 90-ima, s nedavno izdanog novog albuma Women In Music Pt. III” američke pop-rock grupe HAIM.

Novu glazbu ovaj je tjedan birala Eva Juraški.

Be social

Komentari