Glazba

Grupa M.O.R.T. na krilima fantastičnih recenzija dolazi u Sax!

m.o.r.t.
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Svega nekoliko dana nakon objave studijski album grupe M.O.R.T. „Samo hrabro i bezveze!” počeo je skupljati fantastične recenzije u kojima ga nekoliko glazbenih kritičara već sad uvrštava među najbolje domaće albume 2023. godine.

Prvo koncertno predstavljanje nakon objave ovaj izuzetan rad sinjske rock četvorke doživjet će nadolazeću subotu, 25. ožujka u zagrebačkom klubu Sax.

Aleksandar Dragaš u Nedjeljnom Jutarnjem posvetio im je podužu priču na dvije strane koju je zaključio riječima:

Ekonomske krize i inflacija, stabilizacija, prvo naš rat, potom tranzicija i pretvorba, ponovo kriza i slom, pandemija, potom rat u Ukrajini, opet inflacija… pa tko bi ostao normalan da nema onoga što su QOTSA još 2000. u pjesmi Feel Good Hit of The Summer s albuma „Rated R” saželi u mantru. Gotovo četvrt stoljeća kasnije M.O.R.T. je odgovorio s podjednako brutalnim „Samo hrabro i bezveze”, pretendentom za najbolji domaći (rock) album godine.

Na novom album grupa je radila za vrijeme lockdowna. „Bend se u svemu tome okrenio stvaranju i muzici, to je se činilo jedino ispravno, koncerata nije bilo, barem ne pod onakvim uvjetima kakvi su bendu odgovarali. Zabili smo se u 10 kvadrata i bijesno i frustrirano nabijali danima, zbunjeni kao životinje u zoološkom. Utjelovili smo 11 surovih, snažnih i neukrotivih pjesama. Ovaj put nema balada i nema milosti. Pojačajte do kraja i razbijajte nešto, nama je pomoglo nek i vama služi! Samo hrabro i bezveze!”, dodaje M.O.R.T. Materijal je sniman u studiju Pavarotti u Mostaru, a za mix i mastering je zadužen Marku Mrakovčić uz asistenciju benda. M.O.R.T.

Album „Samo hrabro i bezveze!”, prvi nakon tri godine najavljen je singlovima Imam sve i Svijet se sužava dostupan je na svim streaming servisima.

Beskompromisna četvorka iza sebe ima četiri albuma, od kojih je zadnji „Standing Runningman”, inače prvi album benda na engleskom, kao i sjajan prethodnik „Tužna kocka“, dok M.O.R.T. broji preko 400 koncerata, nastupe po Britaniji i Irskoj, te nizu festivala u Hrvatskoj i regiji.

Ulaznice za koncert u Saxu!

Svoj prvi zagrebački koncert s novim pjesmama M.O.R.T. će odsvirati u subotu, 25. ožujka u klubu Sax! Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 10 eura, a na dan koncerta cijena će iznositi 13 eura. Ulaznice se kupuju u klubu Sax! za vrijeme radnog vremena kluba.

Be social

Komentari