Intervju

Upoznajte sve Repetitorove predgrupe zagrebačke turneje

harvo
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 3 minute

Ako ste se pitali kako bi to bilo provesti vikend uz Repetitor, neki od vas će imati prilike to i saznati. Koncertna promocija počinje za sat vremena, a Repetitor je za turneju po Zagrebu odabrao bendove Harvo Jay, Spiridon i Dogs In Kavala. Mjesta radnje su Attack, KSET i Vintage Industrial bar, a karte samo što se nisu rasprodale. Predgrupama smo postavili istih pet pitanja, a odgovore pročitajte u nastavku.

Da imate cover bend koga bi obrađivali?

Harvo Jay: Imamo cover bend, sviramo obrade benda Neki to vole vruće. Zovemo se Kine to levo ćevru, zasad znamo samo Jeans generaciju.

Spiridon: Spiridon je uvijek i bio loš cover bend zamišljenih likova i nepravde.

Dogs In Kavala: (Srđan) Scorpionse. Tata bi bio ponosan, moj prvi CD kupljen na buvljaku preko puta kuće gdje smo živjeli ko izbjeglice. (Nikola) Voleo bih da obradimo neko kolo. Moravac, makedonska kola. (Siniša) Voleo bih da obradimo neki hit iz orijentalne muzike, odrastao sam u sredini gde se svirao nepar od ranog jutra do kasnih noćnih sati.

Kako će sviranje s Repetitorom utjecati na razvoj vaše karijere?

Harvo Jay: Već smo svirali s Repetitorom, rezultiralo je s tim da sviramo opet s njima. Možda nas idući put povedu na turneju.

Spiridon: Prema našim saznanjima nećemo svirat s Repetitorom nego prije njih (smijeh). Ako budemo svirali zajedno možda napravimo iskorak i počnemo svirat iz nekog drugog tona. Zasad smo savladali samo E, iako smo imali nekoliko stvari iz A, al smo ih izbacili.

Dogs In Kavala: (Srđan) Biće baš dobra svirka, a sutra nek bude šta bude. (Nikola) Neizvesno je uvek. Dosta nam pomažu u vidljivosti u Zagrebu i Hrvatskoj.

Sjećate li se kad ste prvi put čuli za Repetitor?

Harvo Jay: Negdje 2011? Kad su prvi put svirali u Osijeku, uz Punčke, Collateral i Downer Party.

Spiridon: Obzirom da smo trojica u bendu vjerojatno nismo čuli za Repetitor u isto vrime, ali prvi put smo ih skupa čuli na TAM TAM festivalu. Neno ih je prvi od nas čuo.

Dogs In Kavala: (Nikola) Boris i ja smo glumili saborce u jednom partizanskom filmu koji je snimao zajednički prijatelj pa sam se zainteresovao i dao šansu Repetitoru koji se ispostavio kao jeben bend. (Siniša) Sećam se, bilo je u Inex filmu 2012. kad sam čuo za Repetiror, svideo mi se zvuk bas gitare.

Za koji bend bi voljeli da bude vaša predgrupa (ako postoji), a ako takav još ne postoji, kakvu glazbu bi svirao?

Harvo Jay: AC/DC ili Botixx & the Dick Pix.

Spiridon: Repetitor.

Dogs In Kavala: (Nikola) Ima super bendova koje bi pomogli. Evo spisak: Gazorpazorp, Klotljudi, Parnepar, Sitzpinker, Gante the Goblin, Svemirko, Vin Triste. (Srđan) Tehno. (Siniša) Elektroniku, samo vozi!

Koje su prednosti, a koje mane prostora u kojem svirate?

Harvo Jay: Prednost je što imamo kauč i odnedavno ping pong stol, mana je hladnoća po zimi i to što nemamo razglas.

Spiridon: Na veliku žalost u ovom trenutku nemamo prostor, gospodin Miladinovic (studio Dr. Bre) nam svesrdno omogućava korištenje svog studija za vježbanje naših covera zlina. Upravo smo mu spržili bas pojačalo nakon doslovno deset sekundi probe i nadamo se da nam preostale tri probe neće izgorit ništa više. Srećom pa ćemo ove zime imati malu kućicu za probe, al tek kad Čehinja ode u Slovačku jer ona boravi tamo ljeti. No tourism no money, no money no party.

Dogs In Kavala: (Srđan) Prednosti su frižider, a mane ljubičasti paneli – fuj boja. (Nikola) Bigz se raspada i užasno je. Super je što može da se pravi buka, ali i to sabotiraju firme i hoteli koji su u okolini. (Siniša) Dopada mi se pristupačnost i mogućnost sviranja i organizacije. Ne dopada mi se što je skućen, fali mu malo da diše.

Be social

Komentari