Istaknuto
24.11.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

20.11.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute Do petka, 3. prosinca ispuni upitnik koji smo pripremili za tebe i postani novi član naše vizart redakcije!

Glazba

Koncertna izvedba Messa da Requiem u HNK u Zagrebu

26.10.2018. Ziher.hrFoto: Saša Novković / Facebook.com/hnk.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Opera Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu izvest će 31. listopada u 19.30 sati Verdijevu Messa da Requiem, jednu od dva najizvođenija requiema na svim svjetskim pozornicama i koncertnim podijima. Koncertom će ravnati vrsni maestro i novi ravnatelj Opere Marcello Mottadelli uz nastup soprana Lane Kos, mezzosoprana Dubravke Šeparović Mušović, tenora Tomislava Mužeka, basa Luciana Batinića, orkestra i zbora Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić.

Verdijeva Messa da Requiem skladana je 1874. godine u znak sjećanja na velikog talijanskog književnika Alessandra Manzonija i prvi je put izvedena iste godine na godišnjicu Manzonijeve smrti u milanskoj crkvi San Marco.

Doživite neponovljivi glazbeni spektakl u izvedbi dvjesto vrhunskih glazbenika u čarobnom ambijentu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Messa da Requiem

Dirigent: Marcello Mottadelli
Solisti: Lana Kos, Dubravka Šeparović Mušović, Tomislav Mužek, Luciano Batinić
Orkestar i zbor Opere HNK u Zagrebu, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić
Koncertni majstori: Vlatka Peljhan, Mojca Ramušćak
Zborovođa: Luka Vukšić
Inspicijentice: Aleksandra Ćorluka, Zrinka Petrušanec

Ulaznice su dostupne na blagajni ili na web stranici HNK u Zagrebu.

(Visited 243 times, 1 visits today)

Komentari