Istaknuto
08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

06.07.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute U svijetu suvremenih skladatelja nema puno živućih legenda, a do prvog srpanjskog ponedjeljka jedna od njih bio je Ennio Morricone – tata najvećih kompozicija spaghetti westerna.

Glazba

Hoomstock festival kompletirao lineup s čak 10 novih izvođača

12.06.2018. Ziher.hrFoto: Hoomstock
Vrijeme čitanja: 2 minute

Hoomstock festival u Humu na Sutli kompletirao je lineup svog trinaestog izdanja. Na staroj lokaciji, nekoliko metara od slovenske granice, i ove će godine 24. i 25. kolovoza nastupiti neka od najvećih i najzanimljivijih imena domaće i regionalne glazbene scene, a u ovogodišnju karavanu upalo je i jedno inozemno ime.

Tús Nua, djevojke koje su albumom prvijencem odmah skočile na vrh godišnjih glazbenih ljestvica, na Hoomstocku će svoje sanjive melodije izvoditi u hladu krošanja parka. Mladi osječki nosie trio Harvo Jay publici će predstaviti hvaljeni prošlogodišnji album “Sok od agonije”. Dogs in Kavala, momci koji su više u Hrvatskoj nego u rodnoj Srbiji, polako postaju jedni od dražih gostiju na našim pozornicama. Rap rock kombinacija Bruto Geto priprema nezaboravni provod. Iz Makarske ravno u glavnu momčad Hoomstocka dolaze Rezerve sa svojim novim albumom “Ravno u zamku”.

Jedna večer na MENT festivalu u Ljubljani bila je dovoljna da Belgijanci The Guru Guru izuju publiku iz cipela pa za svaki slučaj na njihov nastup dođite bosi. Još jedan ubod s MENT-a su Slovenci MRFY koji već neko vrijeme znaju da će postati veliki (vidjeli su to svojim trećim okom) pa sada i publiku uvjeravaju u to. Nekad su ga susjedi znali kao Andreja Černelča, ali sad je stariji i ozbiljniji pa je promijenio ime u Pat Tern i više nije tako melankoličan. Svoju zasad jednu objavljenu pjesmu na Hoomstocku će odsvirati i Mary May. Na natječaju su pobijedili Home Conflict i dobili wild card za dolazak u Hum. Hoomstock podržava mlade nade i daje im priliku da se pokažu pred novom publikom.

Ulaznice

Ove će godine na četiri pozornice nastupiti 19 izvođača, a od prije su poznati Darko Rundek i Ekipa, Urban&4, Debeli Precjednik, Ogenj, Antenat, Koala Voice, Stray Dogg, NLV i J.R. August. Ulaznice su u prodaji u sustavu Entrio po cijeni od 90 kuna. Fizičke ulaznice u prodaji su od petka, 15. lipnja u Rockmarku, Dirty Old Shopu, Hostelu Barrock u Krapini, Pivnici Cantina i Krčmi Polanović w. Huncutarije. Za više informacija pratite službenu Facebook stranicu i event.

(Visited 119 times, 1 visits today)

Komentari