Istaknuto
21.05.2022.

Vrijeme čitanja: 3 minute Nova godina - novi ja. Naravno da ne - koliko god želio da taj statement bude točan. Isto to je mislio i Celeste koji godinama štanca iste albume. Kod mene i dalje siječanj izlazi debelo u godini.

27.03.2022.

Vrijeme čitanja: 7 minute Razbijamo predrasude i upoznajemo drugačije kroz prozor u supkulture. Marija Marković predstavnica je gothic supkulture koja ujedinjuje sve vrste umjetnosti, a u razgovoru s Goranom Terzićem otkriva da stil njeguje i kroz glazbeno stvaralaštvo.

Film

Hrvatski film online i na jednom mjestu – platformi croatian.film!

13.05.2021. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Kada smo prošle godine u proljeće svi društvene aktivnosti zamijenili još jačom aktivnošću na društvenim mrežama zbog pandemije, netom prije toga osvanula je platforma croatian.film sa svojom neiscrpnom bazom kratkometražnog hrvatskog filma. Sada se platforma proširuje i postaje dom i dugometražnim ostvarenjima naše kinematografije!

Ova online platforma namijenjena promociji hrvatskog filma omogućuje gledanje filmova svugdje i u svakom trenutku, a ujedno djeluje i kao repozitorij filmskih naslova popraćenih ključnim novostima iz svijeta filma i festivala. Platformu je pokrenula Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival kao svojevrsnu nadogradnju festivalskog nacionalnog natjecateljskog programa Kockice.

Sada u svojoj ponudi imaju i naslove poput „Ne gledaj mi u pijat“ Hane Jušić, „Srbenka“ Nebojše Slijepčevića, „Mater“ Jure Pavlovića i „Dnevnik Diane Budisavljević“ Dane Budisavljević. Proširenjem ponude na sve forme i žanrove hrvatskih filmskih ostvarenja croatian.film postat će središnja online lokacija za cjelokupnu hrvatsku kinematografiju. “Smatramo da je vrijeme pandemije koronavirusa pokazalo da je takvo mjesto potrebno kako bi se pristup hrvatskom filmu kontinuirano i nesmetano omogućio širem krugu korisnika i publike”, ističu iz ZFF-a.

Osim na internetskoj stranici croatian.film, bazi se može pristupiti i putem nove domene – www.hrvatski.film. Lako pregledna i jasno organizirana, baza omogućuje pretraživanje filmova po žanrovima, rodovima, godinama, redateljima/icama ili ključnim riječima. Kratkometražna ostvarenja i dalje će biti dostupna za gledanje potpuno besplatno, i to diljem svijeta, dok će se srednjometražni i cjelovečernji filmovi moći pogledati uz naknadu koja će iznositi 16 kn (oko 2,5 USD). Sva ostvarenja srednjega i dugog metra moći će se gledati na području Hrvatske, neki će naslovi za gledanje biti dostupni i u regiji, a pojedini naslovi i u čitavom svijetu.

(Visited 810 times, 8 visits today)

Komentari