nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

4. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Rujan je mjesec u kojem nas čekaju mnogi povratci – od drugog dijela „Časne“ do petog dijela serijala „Poslije svega“ pa sve do nevjerojatnog desetog dijela „Slagalice strave“ uz tek pokoji originalni film.

Film

Želiš gledati kratki hrvatski film na internetu? Možeš, na croatian.film!

Vrijeme čitanja: < 1 minute

Ako ste ikad bili na nekom filmskom festivalu ili barem slušali nečije priče o njima te ste se zapitali zašto ne možete nigdje doći do onog slasnog festivalskog sadržaja koji probrano ne otkupljuje televizija, a koji festivalsko iskustvo zapravo čini potpunim, vašim je mukama došao kraj.

Zagreb Film Festival pokrenuo je internetsku platformu za promociju domaćeg kratkometražnog filma, nazvanu croatian.film, zamišljenu kao prostor za razvoj i nadogradnju Kockica, natjecateljskog programa domaćeg kratkometražnog filma Zagreb Film Festivala. Platforma omogućuje svim zainteresiranim gledateljima kvalitetan i besplatan pregled i uvid u bogatu domaću produkciju kratkog metra bilo gdje i u bilo kojem trenutku, a novi projekt predstavili su direktor ZFF-a, Boris T. Matić te izvršni direktor, Hrvoje Laurenta.

Laurenta je na predstavljanju rekao kako je cilj stvaranja ovakve platforme bio doći do svih, odnosno stvoriti nešto i za filmske profesionalce i za publiku, čime se jedne spašava od zaborava, a drugima se daje pristup do bogatstva domaće kinematografije – HAVC je od osnutka do danas sufinancirao gotovo 450 kratkometražnih filmova.

U bazi platforme croatian.film trenutno se nalazi 118 vrijednih, zanimljivih i nagrađivanih kratkometražnih naslova, a među dostupnim filmovima su djela nagrađivanih domaćih autora prikazana na domaćim i međunarodnim festivalima gdje su osvojila brojne nagrade i priznanja. Među njima su filmovi Judite Gamulin, Mladena Stanića, Sonje Tarokić, Jasne Nanut, Miroslava Sikavice, Đure Gavrana, Zvonimira Jurića, Antonete A. Kusijanović, Igora Bezinovića, Hane Jušić, Jurja Primorca, i brojnih drugih domaćih autor/ica.

Platforma je i dvojezična, dakle svi tekstovi i informacije prevode se na engleski jezik, a svi filmovi imaju i engleske titlove kako bi i međunarodna publika mogla s lakoćom pratiti sav sadržaj na portalu čime će se povećati vidljivost hrvatskog filma na međunarodnoj sceni.

Be social

Komentari