Glazba

Igralom dolazi u Močvaru

Igralom
Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Igralom je trio koji spaja rokenrol s tradicionalnom glazbom svijeta, afrički elektronički blues s balkanskim zvukovima i ono naizgled nespojivo, a koncert će održati u ponedjeljak, 29. travnja, u Močvari.

Igralom čine Mladen Marjanović na gitari, Ivan Cvetković na bubnju i perkusijama te Dimitrije Simović na vokalu i bas gitari. Bend je osnovan 2015. godine u Nišu, a u svojoj diskografiji broji tri albuma: „Pogrešna poznanstva” (2016.), „Sunovrat” (2018.) i „Premalim stvarima” (2023.).

Već je „Sunovrat”, album u čijoj je produkciji sudjelovao i veliki Chris Eckman (član benda The Walkabouts i suvlasnik kultne izdavačke kuće Glitterhouse), kritika proglasila jednim od boljih albuma 2018. godine, a nakon petogodišnje pauze hvalospjeve je pokupilo i najnovije izdanje benda „Premalim stvarima” objavljeno koncem prošle godine.

Igralom je svojim trećim albumom potvrdio da su jedinstvena pojava na regionalnoj sceni. Njihov je spoj world musica, saharskog dirt bluesa s istočnjačkim melosom u ruhu americane uz stihove na razmeđu magije i svakodnevice prezentiran kroz sedam numera snimljenih u niškom studiju My Room Acoustic.

Igralom je rado, ali rijetko viđen zagrebački gost koji je svoje posljednje ukazanje imao početkom rujna 2023. godine u KSET-u, a Dimitrije, Ivan i Mladen ovog proljeća povodom promocije svog dugoiščekivanog trećeg albuma u Zagreb donose dašak afričke pustinje, svakodnevice istočnoeuropskih prijestolnica i glazbene magije koja će na Močvaru spustiti vrtlog derviškog transa.

Ulaznice

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 10 eura pronađite online na platformi CoreEvent. Fizičke ulaznice bit će dostupne u Dirty Old Shopu od 5. travnja. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 13 eura.

Koncert organizira samo nabrijano opušteno u suradnji s Vrelom zvuka.

Be social

Komentari