Istaknuto
25.03.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Što raditi online dok ste u samoizolaciji? Srećom, virus nije zahvatio online kulturu!

25.03.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta Novih sedam domaćih i regionalnih singlova u borbi za tjednu pobjedu našlo se i ovog tjedna u Ziherovoj Novoj glazbi srijedom.

Glazba

Izvještaj – Tulum u Domu sportova: 2/3 Punk

17.10.2016. Ivan Košar
Foto: Martina Trbuščić/Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

Nekoliko dana unaprijed Tulum u Domu Sportova bio je rasprodan. Krcato je bilo na parteru, malo manje na tribinama. Gužvalo se i tražilo mjesto gdje ćeš se usidriti i slušati svoj omiljeni bend. Šank?! sam propustio, odnosno popratio sam ga sa šanka u predvorju i mokrio grlo pivom. U pozadini sam čuo da su dečki razvalili svoje uspješnice Zagreb gori, Borac, Crni oblak, Krvav od pića i Naša stvar. Ali zato sam kupio majicu s njihovim imenom. Kad već nisam bio cijelim svojim bićem na svirci barem nekakvo iskupljenje.

Foto: Martina Trbuščić/ziher.hr

Foto: Martina Trbuščić/Ziher.hr

Već lagano u elementu došlo je vrijeme za one kojima sam se veselio svojim dolaskom. Brkovi su svoj set otvorili pjesmama s novog albuma Ništa više mi ne značiš i Sex i droga. Kasnije su miksali i ostale svoje hitove. U Neću da idem u disko skup pridružio im se zanimljiva pojava Njec Hranjec. Cvjetalo je meni cvijeće i Samo pijan mogu dodatno je začinila Vesna Pezo. Shemso i dalje melje i baca otrovne strelice prema svima. Dodatno na piku su mu bili već standardno dva popularna benda. Cijelo je vrijeme govorio kako se napio, a napio se očito i Prasac koji je zaboravio svoju gitaru uzeti na svirku. Oduševili su me svojom energijom.

Foto: Martina Trbuščić/Ziher.hr

Foto: Martina Trbuščić/Ziher.hr

Für immer punk?

Cijelo to vrijeme hodnik ispod dvorane bio je pun ljudi. Na wc si mogao zaboraviti da ćeš ići kolika je gužva bila. Tu i tamo sam se spuštao dolje po novu rundu i da si zapišem zabilješke o koncertu. Blok pun gramatičkih pogrešaka i baljezgarija dokaz su mi da sam bio propisno alkoholno hidratiziran. Za Hladno pivo od početka sam imao neki osjećaj da neće pratiti tu punk euforiju. Pjevajte nešto ljubavno i Nema više bile su jedine na koje sam se odvalio i potrošio znoja. Bile su tu još i Bačkizagre stuhpa šeja te Trening za umiranje. Ostalo je bio produkt mog neznanja njihovih novijih pjesama. Meni su ipak bili draži u doba “Džinovskog”, “G.A.D.-a” i “Desetke”. Za mene osobno šteta je što nisu još zagrabili u taj vremenski period. Mile je čak i u šali nešto spomenuo – “Hoćete da sviramo stare, nove ili srednje?”

U globalu tulum je bio odličan. Plesalo se, pjevalo se, cugalo se i što je najbitnije bilo je zabavno. Svatko tko je izdvojio kune iz novčanika da si plati upad dobio je i više od dobivenog. Nakon Zagreba Tulum turneja nastavlja se velikim koncertima u riječkoj Dvorani mladosti 25. te u splitskoj Spaladium Areni 26. studenog. Ovim putem poziv svima koji se nađu u blizini neka tulumare.

Foto: Martina Trbuščić/Ziher.hr

Foto: Martina Trbuščić/Ziher.hr


(Visited 163 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(6 votes, average: 4.000 out of 5)

Komentari