Glazba

Indie emo naočale koncert: Majska postaja na europskoj turneji Jeffa Rosenstocka

Foto: Side One Dummy Records
Vrijeme čitanja: 2 minute

Indie emo naočale u Močvaru 11. svibnja dovodi nekoliko neznanih junaka glazbenog podzemlja; svestranog Njujorčanina Jeffa Rosenstocka, koji potajno piše pop pjesme i pokušava ih prodati filmašima, londonski wannabe-american trio Doe i homeboya Luku Tomaša, poznatog u krugu kinoklubaša.

Jeff Rosenstock (New York)

Ikona pop punka i jedan od najaktivnijih sudionika njujorškog DIY podzemlja po prvi put dolazi u Zagreb. Osim što je dosad svirao u moru bendova, od kojih ćemo izdvojiti pokojne legende Bomb The Music Industry! i trenutno aktivne Antarctigo Vespucci, u kojima bubanj udara Benny Horowitz iz The Gaslight Anthem, Jeff već deset godina vodi izdavačku kući Quote Unquote Records, a u posljednje vrijeme je počeo producirati albume prijateljima, između ostalih, našoj staroj znanici Lauri Stevenson te još jednoj ikoni pop punka, Mikeyu Ergu.

No, uza sve to je Jeff stigao izgraditi vrlo uspješnu te aktivnu samostalnu karijeru, a dosad je pod vlastitim imenom izbacio tri izvrsna albuma, od kojih je prošlogodišnji, nazvan “WORRY”, pobrao lovorike i pohvale apsolutno svih relevantnih glazbenih medija, što ni ne čudi, budući da je, osim što se u tekstovima vrlo britko osvrnuo na goruće društvene probleme, na albumu vrlo uspješno i smisleno povezao sve svoje glazbene utjecaje, koji sežu od Get Up Kidsa i Jawbreakera, preko Beatlesa i Beach Boysa do bijesnog hardcore punka. Odgovorno tvrdimo da će ovo biti koncert za pamćenje, stoga ne propustite!

Doe (London)

S Jeffom na europsku turneju idu i Doe, sjajan londonski indie rock trio. Nadahnjuju ih bendovi poput Sleater-Kinney, Weezera, Breedersa i Pavementa, što se u njihovom zvuku donekle i čuje, no pritom se ne radi o reciklaži tuđih, starih ideja jer Doe zvuče zaista svježe i svoje. Prošle godine izdali izvrstan i jako hvaljen LP, “Some Things Last Longer Than You”, a činjenica da ćemo te pjesme konačno čuti uživo nas istinski vesele!

Luka Tomaš

Kao dostojna lokalna podrška nastupit će Luka Tomaš, mnogima poznat kao pjevač KinoKluba. No, Luka je svoju kantautorsku karijeru započeo znatno prije KinoKluba, i valja reći da mu dosta dobro ide! Čovjek ima uho za melodiju, zna napisati pamtljivu pjesmu i tekst u kojem se svatko od nas može pronaći, tako da nam ga je uvijek drago čuti i vidjeti na zagrebačkim pozornicama!

Ulaznice po cijeni od 35 kuna možete kupiti na ulazu prije koncerta. 

Be social

Komentari