22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Indie miljenici Wolf Parade ove srijede dolaze u Močvaru

Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Kad su prije dvije godine miljenici indie publike Wolf Parade objavili povratak na scenu nakon petogodišnje pauze, rijetko tko se usudio prognozirati hoće li njihovo okupljanje rezultirati i novim albumom ili će se raditi tek o nostalgičnoj turneji po sjevernoameričkom kontinentu. No kad je u listopadu prošle godine svjetlo dana ugledao njihov četvrti studijski album “Cry Cry Cry” postalo je jasno da ovaj kvartet ima ozbiljne planove sa svojim najvažnijim glazbenim projektom.

Navedeni je album objavljen za kultni Sub Pop Records iz Seattlea, izdavačku kuću s kojom bend radi od samih početaka i albuma prvijenca “Apologies to the Queen Mary” objavljenog u rujnu 2005. godine. Taj se album danas smatra jednim od najvažnijih i najutjecajnijih indie rock izdanja prošlog desetljeća. Uslijedili su “At Mount Zoomer” 2008. godine te “Expo 86” kojem je prethodila i velika europska turneja u sklopu koje su 2010. Wolf Parade po prvi put zasvirali u Zagrebu.

Poznato je da prijateljstvo Zagreba i dvojice autora i lidera Wolf Paradea Dana Boecknera i Spencera Kruga datira još od prije afirmacije ove grupe; Spencer je Zagreb prvi put posjetio još u proljeće 2005. kad je sa svojim Frog Eyes zasvirao kao potpora Danu Bejaru i njegovoj grupi Destroyer, da bi tijekom 2008. i 2009. obojica zasvirali u Zagrebu, Spencer sa Sunset Rubdown, a Dan s Handsome FursKonačni dolazak grupe Wolf Parade Zagreb je dočekao do kraja napunivši 2010. godine veliku dvoranu Teatra &TD, a oni su uzvratili nastupom kojim su uvjerljivo demonstrirali zašto ih mnogi smatraju najvažnijim kanadskim bendom 21. stoljeća.

Ulaznice

Novi susret zakazan je za srijedu, 6. lipnja. Vrata se otvaraju u 20:30, bend svira od 21:30. Ulaznice po cijeni od 80 kuna potražite u Dirty Old Shopu i Rockmarku, a na samom ulazu u srijedu koštat će 100 kuna.

Be social

Komentari