Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Intervju

Bad Copy: “Neostvareni san je da umesto nas na binu izađu tri gusana”

10.02.2016. Inga ĐudikFoto: kvarnernews.hr/ Tomislav Zemanek
Vrijeme čitanja: 3 minute

Nakon ispitnih rokova, za pravo rap slavlje Vintage Industrial Bar dovodi nam trojac Bad Copy. Tako će u petak, 26. veljače, vještine za mikrofonom pokazati Ajs Nigrutin, Wikluh Sky i Timbe, ali to nije izvorni sastav benda. U prvom sastavu Bad Copyja su bili Ajs Nigrutin i Miki Boj, s jedinim albumom Orbod Mebej iz 1996. iza sebe. Miki Boj tragično gubi život 1999. na Kosovu, a 2001. grupa se okuplja u današnjem sastavu.

Trojac trenutno iza sebe ima tri albuma, ali smo na svaki morali čekati poprilično dugo. Nakon prvog albuma “Sve Sami Hedovi iz 2003. godine, dvije su godine pauzirali da bi 2005. izbacili singlove Idemo odma i Najgori do sada. Godinu kasnije im izlazi drugi album nakon čega slijedi razlaz: svaki se posvećuje samostalnoj karijeri i suradnjama, da bismo 2011. godine dočekali reunion i 2013. album “Krigle.

Osim maštovitih nadimaka, imali su i maštovite odgovore na naša pitanja.

Nastupali ste u klubovima u cijeloj regiji, nastupali ste prije Snoop (tada) Liona na Exitu, postoji li neki neostvareni san što se tiče izvođenja, neka dvorana koju još niste napunili, a htjeli biste?

Bad Copy: Neostvareni san je da umesto nas na binu izađu tri gusana i ispuštaju neke zvukove, hteli smo to jednom da uradimo ali teško je dresirati gusane.

Osim Bad Copyja, izbacujete i samostalno stvari, gostujete pojedinačno drugim izvođačima na albumima i singleovima, imate li ikada problema s izdvajanjem?

Bad Copy: Ni kada je izdavaštvo postojalo nismo imali, sad kad treba okačiti album na Dropbox tek nemamo.

Bend je mijenjao sastav, raspadao se, ponovno se okupljao… Najvažnije je da ste sada tu i zajedno ste, što vas to drži skupa?

Bad Copy: Zajednički talenat da mnogo popijemo, volimo da pijemo zajedno; pokušavali smo da pijemo sa drugim ljudima ali smaraju.

Najavili ste da se novi album “kuha”. Držite li namjerno ljude u neizvjesnosti svim pauzama između pojedinih albuma ili jednostavno imate prekid inspiracije?

Bad Copy: Radimo, nastupamo pa nemamo vremena da se zabodemo u studio. Inspiracije uvek ima, ne držimo ljude u neizvesnosti, samo bi bilo glupo da štancujemo pesme na godinu dana, dosadili bi i nama samima, a ne ljudima.

Vaše su pjesme redovno ironične. Mislite li da ostavljate dojam neozbiljnih glazbenika isključivo satiričnim tekstovima ili mislite da možete prenijeti poruku koja je nešto više od “moram prestanem da kenjam da ću prestanem da pijem”?

Bad Copy: Nema potrebe, svi prenose neke velike poruke i svi su ultra angažovani, ni’ko ne prenosi poruku ljudima koji treba da ostave alkohol, a ne mogu, šta je veća poruka od toga? Političari prestanite da kradete? Mir u svetu? Upravo je “moram da prestanem da kenjam da ću da prestanem da pijem” ultimativni dokaz da je slanje bilo kakvih poruka bilo kome besmisleno, čovek će raditi ono što želi. U navedenom slučaju ni to ne može.

Fil Tilen vas je u jednom intervjuu naveo kao bend koji apsolutno dominira regijom. Osjećate li se moćno ili vi mislite da ta titula pripada nekom drugom?

Bad Copy: Hvala Fil Tilenu! Ne znamo, prisutni smo na festivalima, ima nas, repujemo svuda, Dječaci su takođe prisutni, Kiša Metaka, Prti Bee Gee.

Koja je to slomila srce mladome metalcu?

Bad Copy: Neka koja sad tuguje jer nije sa poznatim reperom.

Transformacija iz metalca u repera, to je nešto kao Vuco samo za manje para?

Bad Copy: Jedan je Siniša Vuco.

Alkohol, trava, Justin Bieber a i Džastin Biberi, su sve teme vaših pjesama. Postoji li nešto o čemu ne možete repati?

Bad Copy: O dnevnoj politici, devojkama koje trče za bogatim tipovima, teškom životu u velikom gradu, plavoj kosi, crnim očima, crnoj kosi, plavim očima, vinu…

Vikler je u Velikom Bratu pjevušio narodnjake. Koja je razlika između Bad Copyja i narodnjaka?

Bad Copy: Narodnjak izađe na binu, otpeva prvu reč i uperi mikrofon ka publici i publika peva pola koncerta, čovek plati kartu da bi pevao ceo koncert, dok je narodnjak plaćen brdo para da sve sem njega pevaju. Sa druge strane mi izgubimo koji kilogram u toku nastupa i oderemo se od repovanj. Želeli bismo da imamo tu moć da prodamo 5000 karata i ne radimo ništa.

Je li na kraju bila ljubav ili pivo?

Bad Copy: Pivo, Bad Copy pivo, sjajan Pale Ale, uskoro i u Zagrebu.

(Visited 650 times, 3 visits today)

Komentari