Glazba

Iron Maiden je započeo turneju “Legacy of the Beast” u sklopu koje dolazi u Zagreb

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Svjetske rock legende Iron Maiden svoju su novu turneju “Legacy Of The Beast” otvorili na sjeveru Europe prošlog tjedna, a pohvale ne prestaju pristizati od medija i fanova za vizualno najgenijalniji Maidenov show ikad. Estonski fanovi u Tallinnu bili su prvi svjedoci novog spektakla. Za njima su slijedili Finci pa Norvežani i Šveđani, i to 40 tisuća njih na zatvorenom stadionu u Stockholmu. Nordijsko proputovanje vodilo je dalje do Kopenhagena, a kulminirat će na Sweden Rock Festivalu u Solvesborgu ovog četvrtka. Organizatori Live Nation sa zadovoljstvom prenose kako su svi nordijski koncerti potpuno rasprodani, što znači preko 130 tisuća fanova.

Setlista je prepuna hitova iz bliže i daljnje prošlosti grupe, ali ne samo očitih hitova, nego upravo onih koje fanovi najviše vole, a nisu se dugo čuli na koncertima. Estonske novine The Evening Post pišu da su “scenografija pozornice i ostatak showa jednostavno nadmašili očekivanja publike”. Finski Helsingin Sanomat piše da “bend može gotovo neprestano mijenjati setove na svojim turnejama, između svojih 16 studijskih albuma”, dok HBL ističe da je “Iron Maiden u top formi, nudi zabavan i dobro odsviran koncert za entuzijastičnu publiku”.

Menadžer Iron Maidena, Rod Smallwood, komentirao je: “Iako smo odradili tek pet koncerata turneje, reakcije fanova su jednostavno fenomenalne! Gledajući ljude razjapljenih usta kako svjedoče postepenom otkrivanju pozornice nagrada je samo po sebi. Potrudili smo se iz petnih žila napraviti ovu turneju Maidena produkcijski najboljom ikad i nadamo se da će se fanovi složiti da smo uspjeli. Vrlo je zadovoljavajuće vidjeti reakciju mnogobrojne publike, budući da se set lista isprepliće kroz razne svjetove i teme s kojima smo provocirali ljude još od prošle godine. Za ovu turneju inspirirala nas je igra i njezini isprepleteni svjetovi i nadamo se da će fanovi nakon spektakla cijeniti to ispreplitanje kad se vrate mobilnoj igrici i vide, naprimjer, Cathedral PVP arenu ili borbu Eddieja i drugih likova.”

Turneja “Legacy Of The Beast” nastavlja se diljem Europe sve do početka kolovoza, pri čemu će proći kroz 34 grada u 24 zemlje, s nizom koncerata i festivala, od kojih je većina već rasprodana. Zagreb je na popisu gradova europske turneje te je jedini grad u regiji gdje će Maidenovci nastupiti. U Areni Zagreb nas čeka svjetski spektakl u utorak, 24. srpnja.

Ulaznice

Koncert je gotovo rasprodan, a ulaznice su dostupne u sustavu Eventim po cijenama od 270 do 750 kuna.

Be social

Komentari