Istaknuto
15.04.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Poslao sam nekoliko bendova upit jesu li spremni platiti mi 50 kuna za iskrenu recenziju. Čekam ponude. Čini se da nije samo jeziku svejedno.

14.04.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Film

Iza sna: Novi nezavisni film Igora Filipovića-File

03.12.2014. Laura SinovčićVrijeme čitanja: 2 minute
foto: press

foto: press

Od četvrtka u hrvatskim kinima imate priliku pogledati novi hrvatski film Iza sna. Radi se o nezavisnom dugometražnom filmu redatelja Igora Filipovića-File, a pretpremijeru je ostvario u sklopu selekcije 20. Sarajevo film festivala. Snimljen u 17 dana, Iza sna je film o egzistencijalnoj krizi protagonista Tihog. U želji da prihvati nadolazeće promjene u životu, Tihi odlazi u noćni provod s prijateljem Pavlom koji rezultira pljačkom. Kroz noćnu vožnju gradom paralelno se isprepliće Tihina želja da talentom postigne nešto u životu te odnos s njegovom djevojkom Lanom. Tihi odlučno upada u ured producentu Sanjinu koji ga uvodi u svijet glazbe i stavlja mu imperativ dobro odrađenog koncerta kao uvjet za daljnju karijeru. U isprepletenim, usko povezanim pričama, otkrivaju se dvije krajnosti kroz koje Tihi prolazi kako bi pronašao odgovore.

U filmu možete prepoznati mnoga glumačka imena kao što su Borko Perić, Dušan Bućan, Krunoslav Belko i Ana Vučak. Kao predstavnik novog vala hrvatskog filma, Iza sna hrvatsku premijeru doživio je prije 2 dana, a u kino dvorani tražilo se mjesto više. Upravo to je pokazatelj kako nezavisni hrvatski film nalazi svoju publiku te kako unatoč financijskim ograničenjima, kvalitetna ideja je i dalje vrijedna plasiranja.
U intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, redatelj Igor Filipović kratko je opisao svoj uradak: “Film koji ima svrhu da svatko tko iziđe iz kino dvorane veli sam sebi “Pogledao sam dobar film“. Film koji je dočarao sve situacije u kojima bi se svi mi mogli naći, ali ih nismo primijetili ili se nismo još našli, a mogli bismo.”
Ako želite provjeriti Filinu tvrdnju, uputite se u Cineplexx Centar Kaptol od 4. prosinca!

(Visited 259 times, 3 visits today)

Komentari