Istaknuto
27.05.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nova glazba ovog tjedna donosi šest domaćih i regionalnih singlova u borbi za pobjedu te pet stranih preporuka za slušanje

17.05.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta 4. rujna 2020. izlazi remaster kolekcija u kojoj će se naći proljepšane i osvježene prve dvije igre kultnog serijala Tony Hawk's Pro Skater.

Glazba

Izvještaj – Moskau i Letarg: Hvaljen Isus i koprivnička glazbena scena

21.10.2016. Valentina SertićFoto: Martina Trbuščić/Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Večer 20. studenog u Vintage Industrial Baru je nesumnjivo bila vrlo ugodna za sve prijatelje izvođača iz Koprivnice. Za sve autsajdere bio je to tek solidan kraj radnog dana. To ne znači da je koncert bio loš, već samo da se neke stvari, unatoč očekivanjima, nisu dogodile.

Nimalo letargični Letarg

Iako sam zakasnila na početak koncerta, bila sam više nego zadovoljna atmosferom koju sam zatekla. U VIB-u nije bila gužva, a ja volim taj osjećaj koncerta u malom gradu na kojemu svira bend u kojeg publika ima razloga vjerovati. Bruno Antolić predstavlja se kao kantautor koji s bendom izvodi nekakav melodični pop-rock, a naslovnica njegova novog EP-ja “Faze Budnih Sanjara” izgleda u najmanju ruku dosadno.

Očekujući letargiju, mrtvilo i tromost iznenadite se kad dođete pred bend koji vas u najboljim trenucima podsjeti na madchesterske The Stone Roses. Bruno i njegova vjerna trojka koju čine Rajna Hraščanec, Ivan Horvatić i Karlo Cmrk stvaraju zaraznu i simpatičnu mješavinu svega što želite na kraju kišnog dana; malo buke, malo romantike. Uz sve nesavršenosti koje prate mladi bend, njihov nastup uživo obećava još lijepih dana za koprivničku glazbenu scenu. Slobodno poslušajte i EP s nekreativnim rješenjem za naslovnicu.

Foto: Martina Trbuščić/Ziher.hr

Foto: Martina Trbuščić/Ziher.hr

“Hvaljen Isus i Marija”, reče Moskau

Ovaj noise/post-punk/art-core/performance bend iliti performativno-glazbeno-umjetnički kolektiv možda je pretjerao s pridjevima. Kako bih ih opisala svakako ću rado upotrijebiti izraze poput impozantan, zlosutno privlačan i dosta dobar, ali neću ustrajati na ovom performativno-avantgardnom-netakojedinstvenom prenavljanju. Moskau iza sebe ima četiri kvalitetna izdanja, dva EP-ja i dva albuma te zanimljivu reputaciju. No, da je njihova priča manje artificijelna, možda bi moje razočaranje došlo kasnije.

Moskau kolektiv u sedmeročlanom sastavu ostavlja snažan prvi dojam na sva osjetila. Nedavno iskustvo slušanja Slim Cessna’s Auto Cluba u Tvornici u meni je razvilo želju za više sličnih koncerata i bila sam poprilično sretna što mogu otići na bend koji sa SCAC-om dijeli prljavu inačicu gospela u zvuku. Svjetsko, a naše, pomislite, a negdje na pola koncerta primijetite da je žamor na koncertu probio bend i nadate se da neće biti bisa. Uvijek možemo okriviti tonca. Mislim da ni sam bend nije bio zadovoljan zvukom, ali nije problem bio samo zvuk. Svima je bilo pomalo dosadno, bend je izgledao neuvježbano, performans se sveo na lupanje lancima po starom umivaoniku, ispijanje piva i pušenje cigarete na koncertu. Svi zajedno odradili smo taj bis i bez mračnog tereta na duši otišli kući.

Ovaj koncert nije jedan od onih o kojima ćete pričati, ali je svakako korak u nekom smjeru. Riječ je o nastupu dva benda koja, ako nastave svirati, mogu samo rasti i kojima svakako treba dati (još jednu) priliku. Do ponovnog slušanja!

(Visited 443 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(17 votes, average: 3.824 out of 5)

Komentari