Glazba

Izvještaj: Parov Stelar Band rasplesao Dom sportova

parov
Foto: Monika Bračević/ Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Petak je sam po sebi nagovještenje veselja, a uz koncertno događanje poput Parov Stelar u Domu sportova moglo je biti samo veselije i rasplesanije.

Prošlo je neko vrijeme od zadnjeg gostovanja Parov Stelar Banda u Zagrebu, mnogi su s nestrpljenjem očekivali koncert koji je sad već za nama. Ipak, usudila bih se komentirati, s obzirom na novac i trud uložen u promociju koncerta, očekivala sam znatno veću posjećenost.

parov
Foto: Monika Bračević/ Ziher.hr

Roppongi Red kao podrška koncertnom događaju po predviđenom planu i programu najavljene satnice popeo se na pozornicu i započeo s repertoarom. Nisam sigurna koliko je izbor predgrupe bio ispravan u odnosu na elektro swing koji je uslijedio, ali nekome se nastup Roppongi Reda činio kao smislen početak party petka. Nemojte me krivo shvatiti, Roppongi Red je zanimljiv bend, no njihov glazbeni izričaj ne uklapa mi se u onaj Parov Stelara. Na sam nastup ne bi imala nikakve primjedbe. Korektno odrađeno zagrijavanje, no radije bi ih slušala prije Plastic Knivesa ili Univerzitasa nego Parov Stelara.

parov
Foto: Monika Bračević/ Ziher.hr

Tek je deset sati, a lagana pozitivna nervoza i iščekivanje pune zrak u maloj dvorani Doma sportova. Projekcije se pale, publika kliče, na pozornicu se redom penju članovi Parov Stelar Banda. Od početne pjesme preko dva izlaska na bis do zadnje pjesme – atmosfera nije jenjavala; rasplesana publika tresla je tribine podrškom i glasnim pozdravima između pjesama. Publika je došla plesati, zabavljati se i slušati dobru glazbu. Parov Stelar Band su došli, vidjeli i isporučili.

Live vs studio – 1:0

Vrhunski glazbenici i vrlo karizmatična vokalistica odlično su se zabavljali i prenosili su predivnu energiju. Njihova interakcija uvelike je pridonosila atmosferi, a solo dijelovi basista i pojedinih članova puhačke sekcije činili su vrhunac koncerta. Same pjesme osobno mi zvuče vrlo isto, ali to je ta šablona u koju je utkan elektro swing štimung, glazba predviđena za klupske prostore i ljetne festivale.

Brojnost publike trebala je biti puno veća, ali iz priloženog smo vidjeli zainteresiranost Hrvatske publike za ovakvu vrstu glazbe. Svaka čast Parov Stelar Bandu koji je vrlo srčano rasplesao zagrebačku publiku, Cleo Panther koja je na skoro tečnom hrvatskom pozdravljala publiku i zahvaljivala se i svim članovima koji su se prije zadnjeg (nepredviđenog) bisa skupili i zahvalili publici na dolasku. Parov Stelar Band ostat će u pamćenju kao skupina vrsnih glazbenika, ali i glazbenika koji drže do svoje publike, s njom grade odnos koji čuvaju i poštuju. Ovakvim glazbenicima bi vrlo rado došla na koncert bez obzira koliko privatno slušam ili ne slušam takvu vrstu glazbe. Još jednom se vraćamo na zaključak da su neki glazbenici mnogo zanimljiviji i slušljiviji uživo nego što bi to bilo kakav studijski oblik prezentacije mogao ponuditi.


Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari