boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Glazba

Je Veux promovira „I Glow” u Vintage Industrialu

Foto: Vanja Vučinić
Vrijeme čitanja: 2 minute

Jedan od nagrađivanijih albuma naše diskografije posljednjih godina, „I Glow”, doživjet će koncertu promociju u zagrebačkom Vintage Industrial Baru gdje će Je Veux nastupiti s bendom u četvrtak, 10. veljače.

Debitantski album Željke Veverec svrstan je među najbolja glazbena ostvarenja 2020. Uz fantastične recenzije, trijumfirao je na nagradama Rock&OFF-a pokupivši one za album, pjesmu, pop album i prasak godine, te osvojio Porina za najbolji album elektroničke glazbe. „I Glow” je pozicionirao Je Veux kao jednu od zanimljivijih autorica na ovim područjima.

Nakon što je album našao svoje mjesto na radijima diljem Hrvatske, „I Glow” se sluša i diljem svijeta. Zauzeo je eter po UK, Njemačkoj, Belgiji, Danskoj, Nizozemskoj, Litvi, Poljskoj, Austriji, pa i Španjolskoj, Portugalu, Austriji ili Mađarskoj. Streaming servisi bilježe slušanje u zemljama od SAD-a i UK-a, Brazila, preko Njemačke, Francuske, Nizozemske, te Italije.

Kroz devet pjesama album progovara o prijateljskim i ljubavnim odnosima, onima prema samoj sebi, kao i strahovima i idolima. Uz Željku Veverec, kao autoricu i pjevačicu, koja se prihvatila i gitare, na albumu je i iskušana ekipa – Toni Starešinić na klavijaturama, Đuro Dobranić za bubnjevima i Igor Dorotić na trubi. Od glazbenih gostiju pridružili su se Matej Milošev na violončelu, Dean Melki na violini, Hrvoje Nikšić koji potpisuje efekte dok je za dodatnu elektroniku i efekte zaslužan Janko Novoselić.

Nakon digitalnog i CD izdanja, album je objavljen i na vinilu u izdanju LAA, a sve sada prati i koncertna promocija hvaljenog uratka. Prilika za čuti kako zvuči jedno od boljih novijih diskografskih ostvarenja je u zagrebačkom Vintage Industrial Baru u četvrtak, 10. veljače 2022.

Karte i ulaz

Ulaz na koncert moguć je uz Covid potvrdu ili negativan test. Ulaznice za koncert su u prodaji od 70 kuna dok će na dan koncerta biti 80 kuna. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i Entria, kao i online.

Program je sufinanciran putem Natječaja „Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

(Visited 74 times, 1 visits today)
Be social

Komentari