Film

Jeste li spremni za Fantastic Zagreb Film Festival?

Foto:Facebook.com/FantasticZagreb
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto:Facebook.com/FantasticZagreb
Foto:Facebook.com/FantasticZagreb

Večeras Fantastic Zagreb Film Festival otvara vrata ljetnog kina Tuškanac po treći put za redom. Festival će otvoriti film Stoker u 21 i 30, koreanskog redatelja Chan-wook Parka (Oldboy). Stoker je prvo Parkovo djelo na engleskome jeziku, međutim on nije jedino renomirano ime filma. Scenarij je napisao Wentworth Miller, a glumačku postavu čine Nicole Kidman, Mia Wasikowska i Matthew Goode. Okupljeni tim zvuči zanimljivo, a scenarij prožet mračnom atmosferom u maniri Hitchcocka zvuči obećavajuće. Stoker je dio programa Panorama koji se sastoji od četiri intrigantna filma.

Panorama sutra nudi Only God Forgives u ljetnome kinu, a u Cinestaru u Branimir centru pogledajte Room 237. Ponovna suradnja redatelja Nicolasa Windinga Refna i Ryana Goslinga u očima kritičara nije urodila oduševljenjem kao Drive, ali se ovomu tandemu treba dati prilika. Koliko se dobro Gosling uživio u ulogu čovjeka koji se osvećuje za bratovu (zasluženu) smrt pogledajte sutra u 21 i 30.

Raznoliki program Panorame upotpunjuje dokumentarni film Room 237 koji obrađuje teorije o skrivenim značenjima Kubrickovog The Shininga i njegovih drugih filmova. Definitivna preporuka za sve Kubrickove fanove koja će vam možda proširiti percepciju o njegovom liku i djelu.

Na FZFF-u imate priliku pogledati stare filmske poslastice  u programu Kultni klasici. Jeste li znali da King Kong slavi 80. rođendan? Crno bijeli film iz 1933. pogledajte u Tuškancu idući četvrtak. Znanstveno fantastičnu priču nastavite sa Soylent Greenom koji slavi 40. obljetnicu. Iako je Soylent Green snimljen 1973., tema je toliko moderna, da se savršeno uklapa u 2013.

Ukoliko ste raspoloženi za dozu horora, u istom programu, na istome mjestu će se održati projekcija Rosemary’s baby. Film koji je na svim listama klasika strave i užasa te utjecaj brojnim kasnijim filmovima, scenarijima i redateljima zaslužio je svoje mjesto u odličnome programu.

Ostale programe čine Američke noćne more, posvećene nezavisnim američkim hororima, u Nordijskim noćima pogledajte finski, švedski, islandski ili norveški film, a u sklopu Orijent expressa otputuje u Aziju. Bogati program pogledajte ovdje.

Projekcije će se održavati na ljetnoj pozornici kina Tuškanac, kinu Europi te Cinestaru u Branimir centru. Na tim mjestima nabavljate i ulaznice po cijeni od 27 kuna.  Moguće je kupiti tjednu ulaznicu za 150 kuna, dok studenti mogu ostvariti popust te je nabaviti za 120 kuna. Festival će trajati do 6.7. i obogatiti zagrebačko ljeto kao i prošle dvije godine.

Be social

Komentari