Glazba

Ziher playlista: Jeste li spremni za grešnu subotu uz Krankšvester?

krankšvester
Foto: facebook.com/Krankšvester-Sett-3ki-Stil
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Krankšvester je duo kojem nije potrebno pretjerano predstavljanje na ovim prostorima. Mogli bismo sve svesti na nekoliko jednostavnih rečenica i dopustiti da ovotjedno izdanje Ziher playliste govori svojim pjesmama, ali kako se sutra sprema koncert u Domu sportova, dat ćemo si više truda.

YouTube je tri njihova videa zabranio zbog cenzure, a vaše majke bi vam vrlo vjerojatno oprale usta i uši sapunom da znaju da ih slušate. Davor Miletić – 3ki Stil i Hrvoje Marjanović – Sett znaju kako tekstovima svojih pjesama šokirati one koji ne vide širu sliku. Osim što ih krasi jedinstven smisao za humor, u svom glazbenom izričaju skloni su pretjerivanju i vulgarnoj teatralnosti.

Zanimaju ih goruće društvene i socijalne teme, svjesni su svijeta u kojem žive i trude se biti uzornim građanima, sinovima, očevima, zetovima. Ovi zlatni dečki iz Osijeka su utjelovljenje žene, majke, kraljice – u muškom obliku, naravno. Jednog dana svojoj djeci vjerojatno nećete pričati što ste sve radili uz zvučnu pozadinu Krankšvestera. Svojim roditeljima i široj familiji za nedjeljnim ručkom nećete recitirati najdraže strofe pjesama Moj kurac je odavno prekinuo s tobom ili Tvoje dupe govori 1000 jezika.

Subota je pred nama, a znamo da će se neki od vas u nedjelju na euharistijskom slavlju rumeniti od sjećanja na nezaboravno katarzično iskustvo koje će Krankšvester pripremiti u Domu sportova. Večer ćemo privesti kraju playlistom koja sadrži najveće hitove Krankšvestera i neke vrlo dobro poznate pjesme pune mudrih savjeta čije se poruke naziru iz samih naziva pjesama.

Be social

Komentari