Istaknuto
20.11.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Stiže nova runda domaćih i regionalnih glazbenih noviteta za koje možete glasati te nekoliko stranih preporuka za slušanje.

09.11.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Fraktura, kao i svake godine, donosi zanimljive naslove od kojih se mnogi nađu na našim policama.

Glazba

Kandžija i Gole žene za braću i sestre u Dublinu

20.09.2016. Ziher.hrFoto: Dino Sertović/Universal Music
Vrijeme čitanja: 2 minute

Za Kandžiju i njegove Gole žene i dalje nema labavo; nakon što su uzduž i poprijeko čitave regije održali niz koncerata i festivalskih nastupa, jesen će dočekati u Dublinu, gdje će nastupiti 1. listopada, za svoju braću i sestre.

“Za razliku od svih velikih estradnih bendova koji odjednom sad pohode Irsku, mi u Dublin stvarno dolazimo svirati za svoju braću i sestre. Svi znamo da je pola Osijeka i Slavonije otišlo tamo i svi iz benda imamo hrpu prijatelja, pa i rodbine čak. Iskreno, zadnje vrijeme kad dođem u Osijek, vidim samo svoju obitelj, a prijatelja sve manje pa idem tamo gdje su oni otišli. Sjebano mi je kad vidim da ih nema, a opet mi je drago jer znam da idu naći bolji život negdje i kad vidim ovu lakrdiju od izbora gdje veliki domoljubi gledaju isključivo vlastite interese, onda mi sve bude jasno i ne pada mi ni napamet pitati da li će se vratiti? Zato dolazimo kod vas u Dublin i meni je ovo bitnije od muzike. Klub u kojem sviramo je navodno ludilo, i zvuk i stage, jedva vas čekamo sve vidjeti i podružit se s vama. Isto tako obećajemo, a tko god je bio na našim koncertima zna o čemu se radi, napravit ćemo najbolju koncertčinu ikad. Htio bih da bude kao kod kuće, a i bolje” – napisao je Kandžija na svom Facebook profilu.

Skupina će ovom prilikom svojoj braći i sestrama u Dublinu uživo predstaviti aktualni studijski album “Nema labavo” s kojeg su do sada skinuti singlovi Crkva, Đuro, Nema labavo i Fiš s pratećim sumanutim videospotovima objavljenim na njihovom YouTube kanalu. Nastup će se održati u dublinskom Sugar Clubu, a ulaznice su već u prodaji.

Ljetni mjeseci iza nas za Kandžiju i Gole žene su bili u znaku brojnih koncerata i festivalskih nastupa, a momci su svoj autorski materijal uživo predstavili u čitavoj regiji – od Čakovca, Osijeka do Dubrovnika, preko Hoomstocka i Outlooka, od Ljubljane do Budve, a čak su u jednom danu uspjeli održati dva nastupa – u jutarnjim satima na splitskoj ribljoj tržnici, a zatim i večernji nastup u Šibeniku. Ovog vikenda stižu i pred mariborsku publiku, u sklopu događanja Festival Mladi Maribor.

(Visited 191 times, 1 visits today)

Komentari