Istaknuto
12.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Novih pet glazbenih uradaka iz domaćih radionica bore se za naklonost slušatelja,a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

Izvedbene umjetnosti

Kazalište Trešnja uvodi večernje termine za predstave “Zora riđokosa” i “Snježna kraljica”

14.11.2017. Ziher.hrFoto: Damil Kalogjera
Vrijeme čitanja: 2 minute

Zbog iznimnog interesa publike, zagrebačko Gradsko kazalište Trešnja svoje će najpopularnije predstave igrati za javnost  i u večernjim terminima, u 20 sati. U četvrtak, 16. studenog može se pogledati predstava Zora riđokosa, a u petak, 17. studenog prva ovosezonska premijerna predstava u Trešnji, Snježna kraljica. Obje predstave su dramaturški prilagođene novim naraštajima, a u njima mogu uživati i djeca i odrasli.

Veliku ansambl predstavu Zora riđokosa režirao je Rene Medvešek, a dramatizaciju potpisuje Dubravko Mihanović. Priča je to o djevojčici Zori i njezinoj družini, a temelji se na istinitim događajima u Senju koje je Kurt Held opisao u svome romanu. U Njemačkoj je taj roman postigao veliki uspjeh i postao je jedan od najpoznatijih romana za djecu.

Okosnicu predstave čine prijateljstvo, ljubav i borba protiv korumpirane vlasti i nepravednog sustava, a snažnu socijalnu poruku s lakoćom mogu iščitati svi gledatelji. Glumačku ekipu predvodi Dubravka Lelas u ulozi hrabre Zore, Luka Bulović kao Branko te Tomislav Rališ u ulozi ribara Gorjana.

Foto: Damil Kalogjera

Poznatu Andersenovu bajku “Snježna kraljica“, sa Senkom Bulić u naslovnoj ulozi, u Trešnji je uprizorio redatelj Paolo Tišljarić prema dramatizaciji poznate hrvatske spisateljice Lade Kaštelan. Ova svevremenska priča o prijateljstvu prati čudesno putovanje djevojčice Gerde koja je spremna učiniti sve kako bi pronašla svoga prijatelja Kaya. Kroz dvije dramaturške linije predstava prati priče Kaya i Gerde u mlađoj i zreloj dobi.

Kako je i najavio, Tišljarić je režirao vizualno atraktivnu predstavu koja obiluje posebnim efektima, raskošnim kostimima i scenografijom. Uloge Gerde tumače Dubravka Lelas i Ivana Bakarić, a Kaya glume Luka Bulović i Tvrtko Jurić. Osim u večernjim terminima, predstava Snježna kraljica na repertoaru je i u subotu, 18. studenog u 17 sati, te u nedjelju, 19. studenog u 11 sati.

(Visited 94 times, 1 visits today)

Komentari