Izvedbene umjetnosti

Kazalište Trešnja najavljuje tri premijere i obnovu dječjeg mjuzikla u sezoni 2017./18.

kazalište trešnja
Foto: PR Trešnja
Vrijeme čitanja: 2 minute

U Gradskom kazalištu Trešnja u srijedu, 13. rujna održana je konferencija za medije povodom najave nove kazališne sezone 2017./18. Konferenciji za medije prisustvovali su Višnja Babić, ravnateljica Trešnje, te redatelji Paolo Tišljarić, Ivan Leo Lemo i Nina Kleflin. Novu kazališnu sezonu u Trešnji obilježit će naslovi temeljeni na klasičnim bajkama i pričama za djecu i mlade. Ravnateljica Višnja Babić najavila je tri premijere i obnovu jednog mjuzikla te predstavila novi vizualni identitet kazališta.

“I u ovoj sezoni pripremamo predstave koje publika voli, te nastavljamo s programom Četvrtak u Trešnji koji je započet prošle godine, a namijenjen je afirmaciji mladih umjetnika. Planiramo uvesti i večernje termine za nešto veću dječju publiku, a tijekom praznika ćemo organizirati zanimljive i edukativne radionice. Djeca trebaju mjesto na kojem mogu provesti praznike pa ćemo im to i omogućiti”, kazala je Višnja Babić te najavila veliku izložbu Trešnjinih plakata renomiranih hrvatskih slikara koja će se održati u proljeće iduće godine.

Prva premijera u sezoni je “Snježna kraljica” Hansa Christiana Andersena koja djecu vodi u začarani ledeni svijet. Ovaj klasik svjetske književnosti za djecu režirat će Paolo Tišljarić, a premijera je najavljena za 27. listopada. Predstava će okupiti većinu Trešnjinog ansambla, a naslovnu ulogu utjelovit će Senka Bulić, nekadašnja članica ansambla ovoga kazališta. Snježna kraljica adapatirala je dramatičarka Lada Kaštelan. „Dok smo Lada i ja radili na adaptaciji, jezično smo se referirali na to da priču o odanosti, ljubavi i prijateljstvu pokušamo prikazati na jedan novi način, koji će i vizualno biti atraktivan“, kazao je Paolo Tišljarić.

Foto: PR Trešnja

Prosinac će obilježiti premijera božićne predstave “Maša i Božić” autorice Sanje Pilić. Riječ je o predstavi koju mogu pogledati djeca već od tri godine starosti, a simpatična Maša protagonistica je mnogih priča Sanje Pilić. Redatelj predstave Ivan Leo Lemo istaknuo je kako mu je veliko zadovoljstvo raditi na ovoj predstavi božićne tematike koju rado naziva i urbanom pastoralom, te da osim redateljske osjeća i duhovnu odgovornost.

Za travanj je u planu posljednja premijera u sezoni, “Tajna dvorca strave” Alfreda Hitchcocka u režiji Nine Kleflin koja se raduje ponovnoj suradnji s Trešnjom. Predstavu je najavila kao intrigantnu priču koja će djecu potaknuti na kritičko promišljanje. Radnja predstave zbiva se u sedamdesetim godinama, a glavni protagonisti su trojica dječaka koji sebe nazivaju detektivima.

Miffy se vraća

Osim spomenutih premijera, Trešnja najavljuje i obnovu velike uspješnice za djecu, mjuzikl “I opet… Miffy” namijenjen najmlađoj kazališnoj publici. Predstava je nastavak dječjeg mjuzikla Miffy koji je nastao prema istoimenim slikovnicama nizozemske ikone književnosti za djecu Dicka Brune. Predstavu je osmislio nizozemski redatelj, glumac, pisac i producent Bruun Kuijt.

Be social

Komentari