Film

Kino Europa: Treće izdanje Tjedna turskog filma

Foto: http://www.kinoeuropa.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: http://www.kinoeuropa.hr
Foto: http://www.kinoeuropa.hr

Nebrojene turske serije na čelu sa Sulejmanom navikle su naše uši na turski jezik. Da nisu samo vrsni proizvođači sapunica, Turci će nam dokazati suvremenim ostvarenjima svoje kinematografije u kinu Europa, na trećem izdanju Tjedna turskog filma.

Događanje započinje u utorak, 22. travnja dramom renomiranog turskog redatelja, pjesnika i glumca, Yilmaza Erdogana – ,,Leptirov san”, o dva mlada pjesnika iz Turske 40ih.  Završit će filmom ,,Naš duboki očaj” nedavno preminulog redatelja Seyfia Teomana. Među ovim probranim nagrađivanim turskim filmovima, naći će se  niskobudžetni autobiografski film kreativnog samoukog redatelja-amatera Ahmeta Ulucaya, portret ulica Istanbula, film o hrvatskom majstoru minijature i drugi. Popis ostalih filmova, raspored projekcija, kao i dodatne informacije, možete pronaći na web stranici kina Europa.

U slučaju da vas novčanik  peče zbog burne subote i kupovine čokoladnih zečeva za djecu rodbine i prijatelja, ne morate brinuti, jer ulaz je besplatan.  ,,Teşekkür ederim” (hvala) trebamo reći organizatoru – Hrvatsko-turskoj udruzi prijateljstva kao i suradniku – Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu.

Be social

Komentari