nova glazba
18. ožujka 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
28. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom ožujku.

Film

'Kiša kratkiša' na Artomatu i Europskom trgu u Zagrebu

Foto: facebook.com/HrvatskiAudiovizualniCentar
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/HrvatskiAudiovizualniCentar
Foto: facebook.com/HrvatskiAudiovizualniCentar

2. Maraton kratkometražnih filmova, koji se od 19. do 21. prosinca održava u 29 kina diljem Hrvatske, zagrebačkoj publici predstavit će se programom ‘kratkiša’ na ukupno pet lokacija. Tako će se filmovi, kako za djecu tako i za odrasle, osim u kinima Tuškanac, Europa i dvorani Gorgona MSU-a moći pogledati na Adventu na Europskom trgu te na ArtOmatu, sajmu nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, koji se održava u Domu hrvatskih likovnih umjetnika.
Tako će u sklopu ArtOmata u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u nedjelju 21. prosinca u 15 sati biti prikazan program ‘Baltazar: serija Zvjezdani kvartet’, nakon čega će se s početkom u 15.30 sati održati tematska radionica optičkih igračaka i pokretnih slika, namijenjena djeci od 7 do 11 godina. Najmlađi će maratonci naučiti kako pokrenuti najzanimljivije oblike i elemente iz kultne serije i pripremiti se za izradu jednostavnih optičkih igračka kao što su zoetrop, taumtrop i flip book. Voditeljica radionice je magistra animiranog filma i novih medija Vida Guzmić, a program je besplatan za sve polaznike.

Na Europskom trgu će istog dana maraton početi u 16.30 sati projekcijama animiranih filmova namijenjenih najmlađoj publici, od 3 do 5 godina, s legendarnim naslovima kao što su Muzikalno prase Zlatka Grgića iz 1965. godine do Hopa, hopa konjiću Ivane Guljašević iz 2011. godine. Djecu do 12 godina čekaju tri igrana filma: Prva dama Dubrave Barbare Vekarić, Mucica Alda Tardozzija i Moj stan Zvonimira Berkovića, njegov redateljski prvijenac nagrađen u Cannesu 1963. godine kao najbolji kratkometražni film.
U dva programa za odrasle, koji donosi igrane i animirane filmove, publika na Europskom trgu moći će pogledati Amatere Luke Čurćića, Teleport Zovko Predraga Ličine, Rođendan Petra Oreškovića, Sotoninog sina Marka Dješke, Meso Ivana Mirka Senjanovića, Sobu Ivane Jurić, Moj put Svjetlana Junakovića i Veljka Popovića te Priču s početka vremena Božidara Trkulje. Uz uživanje u kuhanom vinu i pravom božićnom ugođaju na Adventu, okupljene će u pauzama između blokova filmova zabavljati glazbeno-glumački bend Jen dva trio i Tihana Lazović.

U tri zagrebačka kina program ‘kratkiša’ počinje u nedjelju 21. prosinca, a publika će moći vidjeti izbor hrvatskih filmova u programima ‘Koka, jaje i drugi problemi’, ‘Gledaj, vidjet ćeš’ i ‘Baltazar, serija Zvjezdani kvartet’ te izbor europskih kratkometražnih filmova odabranih u suradnji s europskom organizacijom Short Circuit.

2. Maraton kratkometražnih filmova – kino animacija from Croatian Audiovisual Centre on Vimeo.

(Visited 137 times, 1 visits today)
Be social

Komentari