Glazba

Velika zvijezda ovogodišnjeg Eurosonga u Tvornici kulture

Foto: Kosta Kosta Đuraković
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Ove subote imati ćemo priliku ugostiti možda ponajveće iznenađenje srpskog izbora za pjesmu Eurosonga, umjetnicu koja je ubrzo sasvim legitimno postala jedan od vodećih favorita ovogodišnjeg natjecanja. Ana Đurić krije se pod zanimljivim umjetničkim imenom Konstrakta, koje nam je donedavno zvučalo nepoznato u odnosu na Zemlju gruva, njen matični bend u kojem je bila glavna vokalistica i koji je prisutan na regionalnoj glazbenoj sceni petnaestak godina.

Konstrakta, čija je popularnost u uzlaznoj putanji nakon osvojenog petog mjesta na ovogodišnjem Eurosongu s pjesmom In Corpore Sano, dolazi nam 25. lipnja u Tvornicu kulture, gdje će uz apsolutan avangardni hit izvesti i ostale uspješnice poput Neam šamana, Mekano, Žvake, a moguće da će se zasvirati i hitove Zemlje gruva, budući da će bend nastupati s njom u pratnji.

Valjda spomenuti kako je Konstrakta prošli mjesec zapalila Sea Star festival u Umagu svojom lekcijom iz zdravstvene njege, koja služi kao kritika lošeg zdravstvenog sustava, s čijim se problemom posebno suočava ovaj dio Europe.

Ulaznica za koncert u Tvornici kulture još uvijek ima i mogu se kupiti preko sustava Entrio za 120 i 170 kuna.

Be social

Komentari