Glazba

Najava: Velika indie zabava u Tvornici uz Repetitor i Japanther

Foto: facebook.com/repetitor
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/repetitor
Foto: facebook.com/repetitor

U petak, 4.10., u Tvornicu kulture stižu dva mlada benda, RepetitorJapanther. Jedan od najistaknutijih bendova nove beogradske rock scene, Repetitor, koji su 2005. osnovali Milena Milutinović (bubnjevi), Ana-Marija Cupin (bas, vokal) i Boris Vlastelica (gitara, vokal) ponovno dolaze u Zagreb nakon fantastičnog koncerta u Močvari. Oni su svoj prepoznatljivi zvuk gradili na granici između punka, post-punka i garažnog rocka, a već su svojim debitantskim albumom “Sve što vidim je prvi put” proglašavani jednim od najsvježijih, najautentičnijih i najperspektivnijih mladih izvođača iz regije. “Dobrodošli na okean” je njihov drugi album, izdan prošle godine od strane izdavača Moonlee Records, a dostupan je besplatno putem bendove Bandcamp stranice. Uz odličnestudijske albuma, njihovo najjače oružje za osvajanje novih poklonika su energični koncerti, stoga ih ne vrijedi propustiti u Tvornici.

Japanther su energični američki noise-punk-rock duo, a ovo je njihov drugi nastup u Hrvatskoj, u sklopu europske promotivne turneje za njihov novi album “Eat Like Lisa Act Like Bart”, izdan u svibnju ove godine. Dvojac čini Ian Vanek, zadužen za bubanj, elektroniku i vokal, te Matt Reilly, na bas gitari i vokalu. U svojoj dvanaestogodišnjoj karijeri snimili su 10 albuma i odradili nevjerojatnih 20 turneja. S Danom Grahamom realizirali su lutkarsku rock operu “Don’t Trust Anyone Over 30 “, te vodenu predstavu-performans saAquadoomom, grupom plivačica sinkroniziranog plivanja pod nazivom “Dangerous When Wet”. Koncerte su održavali, kako kažu, od uličnih uglova, umjetničkih galerija, klubova, pa do obiteljski spavaćih soba i brodova. Zaštitni znak na koncertima su im telefonske slušalice koje koriste na mjestu mikrofona.

Nakon koncerta će se održati ogromni after-party na dva stagea uz tri glazbena programa: Take Me Out!, Dance Department & Kultivator. Kultivator je zadužen za veliki pogon Tvornice, te će vam donijeti sve podžanrove rocka, od post-punk, new wavea, klasičnog i garažnog rocka do najvećih indie himna i najnovijih hitova posljednjeg desetljeća. Dance Department je program proizašao iz KSET-a, Take Me Out! iz Purgeraja, a u malom pogonu Tvornice ujedinjeni su u epski dvoboj electro, dance i synth-pop glazbe, uz dašak najnovijih indie-electro-rap-swag hitova. Za ovaj plesnjak modernog doba zaduženi je yem kolektiv, koji je, između ostalog, puštao glazbu na ovogodišnjim izdanjima Inmusic, Terraneo i Exit festivala.

Cijena karata je 40 kn, a na dan koncerta bit će 50 kn. Za posjetitelje koncerata after-party je besplatan, a za ostale upad je 20 kn.

Be social

Komentari