Istaknuto
23.09.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Uz strane preporuke za slušanje, Nova glazba i ovog tjedna donosi devet novih domaćih i regionalnih glazbenih noviteta u borbi za singl tjedna.

14.09.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Koliko vam je dobar bio godišnji na skali od 1 do 'Ziherung od svibnja izlazi u rujnu'?

Glazba

Krešo Bengalka u sklopu regionalne turneje dolazi u KSET

08.11.2017. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Krešo Bengalka u sklopu svoje regionalne turneje posjetit će zagrebački KSET u petak, 17. studenog, a kao support mu se pridružuje Geralt iz Rivije. Krešo Bengalka je institucija tvrdoće trenutne hrvatske rap scene. Njegove pjesme se lajkaju prije nego se poslušaju, a njegovi spotovi se gledaju ispod deke s triput zaključanim bravama. Za njega je ugledni časopis Pitchfork nedavno napisao: “Pennywise je naspram Kreše Bengalke poput Ronald McDonalda.”

Nakon  pjesme Šta ćeš? koja je već sad premašila 440k pregleda, Bengalka objavljuje treći singl Nokturno kao najavu svog drugog albuma “Split Zoo” koji izlazi u veljači iduće godine. Krešo tako nastavlja s postavljanjem pravila ove rap igre, još od izlaska prvog foldera, te ruši rekorde, a u prilog tome govori i činjenica da je najnoviji spot pogledan 100k puta u samo tjedan dana.

Geralt Iz Rivije aka Richard G.I.R. je MC koji je na području Balkana istoimenog glumca poslao u zaborav i isprofilirao se kao jedan od najboljih repera novije generacije. Tko se nakon EP-ova “Zagreb je Atlanta” ili “RAWno iz Rivije” sjeća filmova kao što su Zgodna Žena ili Odbjegla nevjesta? U krugovima je prepoznat kao talentirani liričar vrstan u igrama riječi. Od pretvrdog spota za pjesmu Lavabo kojeg je Ivo Sivo iz Dječaka jednom shareao na svom Facebook accountu do new school hita Živim po svoem koji je već prešao 100k pregleda, GIR je stihoklepac koji udara svestrano, svježe i kvalitetno.

U KSET-u se očekuje dva sata lomljenja vratova, album “Finale“, pregršt već znanih hitova ostalih Krešinih projekata (Kiša metaka, Krešo i Žuvi), kao i prvo testiranje Šta ćeš Nokturno na klupskom razglasu. Karata je sve manje te se preporučuje da zainteresirani što prije kupe svoj primjerak u KSET-u ili Dirty Old Shopu po pretprodajnoj cijeni od 40 kn. Ako karata ostane, na dan koncerta koštat će 50 kn.

(Visited 100 times, 1 visits today)

Komentari