Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Glazba

Nova glazba: Jelena Radan, Silk Milk, Luul, Krešo Bengalka, Cat Power i drugi

23.08.2018. Glazbena redakcija
Vrijeme čitanja: 2 minute

Još koji dan kukat ćemo kako nam je vruće, možda još koji vikend uloviti na moru i onda mirno krenuti odbrojavati do Božića. U glazbenom svijetu kod nas još vlada lagano zatišje dok je na svjetskoj sceni bilo burno. Nažalost, napustila nas je kraljica soula Aretha Franklin. No agonije u traženju novih singlova nije bilo pa i ove srijede donosimo pregled noviteta, kako domaćih tako i stranih.

Domaća glazba

Jelena Radan – Negdje tamo gore

Jelena Radan s pjesmom Negdje tamo gore nastupila je na XXI. Dalmatinskoj šansoni i pobijedila, što je lijepa uvertira za nadolazeći album. Jelena je tekst za pjesmu napisala sama, dok joj se u pisanju glazbe pridružila Anita Valo (Meritas). Edi Cukerić zaslužan je za produkciju a Konrad Mulvaj za aranžman.

Silk Milk – AmperKat

Riječki Silk Milk dostavio je još jedan autorski singl. AmperKat stiže kao dobra podloga za privikavanje na život nakon godišnjeg odmora svojom dobrom vibrom. Pjesma je snimljena u Studiju Palach, David Marić i Hrvoje Skočić snimali su video, a Goran Glušac, klavijaturist, montirao je i producirao spot u koji je ubacio i, kako kaže, “fora efekt” koji je vidio na netu.

Krešo Bengalka x Drill x Bore Balboa – Nisam odavde

Krešo Bengalka ovog je puta udružio s dvojicom kolega, Drill i Bore Balboa. Spoj hrvatsko/slovensko/njemačkog rapa rezultirao je s Nisam Odavde, multijezičnim predstavljanjem svakog od navedenog. Naravno svi su opasni i inatljivi, no s glazbenom pozadinom su malo i patetični. Sva trojica su potpisnici rima, Laer potpisuje glazbu, a Glitch video.

Luul – Nju nije briga

Kantautor Luul objavio je videospot za singl Nju nije briga kojim najavljuje svoj debitantski album “Prevelika očekivanja“. Album sadrži devet pjesama, a bit će dostupan od 6. rujna na Luulovoj Bandcamp stranici.

2Cellos – Vivaldi storm

Stjepan Hauser i Luka Šulić kao 2Cellos objavili su novi spot. Vivaldi storm najavljuje njihov novi album “Let There Be Cello” koji se očekuje u listopadu. Kažu kako žele izbrisati granice žanrova i da je bitno samo violončelo. Kamenolom kod Pule odabran je za vizualnu podlogu Vivaldijevih nota, a Kristijan Burlović snimio je spot.

Strana glazba

Cat Power ft. Lana Del Rey – Woman

Cat Power će početkom listopada objaviti novi album imena “Wanderer”. Na njemu će se naći i Woman, najavni singl na kojem gostuje Lana Del Rey. Prije samog izlaska albuma i koncertne promocije, Cat Power nastupit će krajem rujna s The National i Phoebe Bridgers.

Janet Jackson x Daddy Yankee – Made For Now

Daddy Yankee pridružio se Janet Jackson u novom singlu i spotu za pjesmu Made For Now, a pjesma će se naći na njenom novom albumu. Naglasak je u spotu stavljen na konstantno plesanje i puno boja, što je u krajnjoj liniji i dobro za jednu veselu, ali jednoličnu pjesmu.

Greta Van Fleet – When The Curtain Falls

Greta Van Fleet mladi je bend sastavljen od  blizanaca Josha i Jakea, njihovog mlađeg brata Sama i obiteljskog prijatelja Dannya. Četvorka izvodi repertoar iz kojeg se odmah može čuti tko su im uzori, a When The Curtain Falls singl je koji najavljuje debitantski album.

Death Cab For Cutie – Northern Lights

Album “Thank You for Today” je vani, kao i singl Northern Lights koji podsjeća na pjesme s početka djelovanja benda. Death Cab for Cutie predstavili su novi materijal s kojim će na koncertnu turneju diljem SAD-a, a početkom sljedeće godine stižu u Europu.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

(Visited 193 times, 1 visits today)

Komentari