Glazba

La Femme u Zagrebu: Ne propustite psihodelični plesnjak!

LA FEMME
Foto: JD Fanello
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

La Femme, „vjerojatno najveći francuski rock bend u ovom trenutku” prema kultnom časopisu Pitchfork, nastupit će u Tvornici Kulture 24. svibnja. Neobična i zarazna grupa La Femme daleko je od svakog “normalnog” benda. Osnovali su ga klavijaturist Marlon Magnée i gitarist Sacha Got prije više od deset godina.

Od tada su objavili pet albuma, a s pjesmom Où va le monde s drugog albuma „Mystère” zadobili su popularnost. Dolaze s juga Francuske, točnije iz grada Biarritza koji se nalazi na granici sa Španjolskom, zbog čega se u njihovim pjesmama često mogu čuti i francuski i španjolski.

Osim jezika, ritam i raspoloženje u njihovim nastupima stalno se mijenjaju. Neki dijelovi su duhoviti, drugi ozbiljni, ponekad su spori, a onda u sljedećem trenutku brzi. Bizarno iskustvo koje ne smijete propustiti provest će vas kroz labirint isprepletenih žanrova. Od jazza do punka, od countryja do funka, sve pomiješano sa psihodeličnim rockom, natjerat će vas da prodrmate i oslobodite svoju otkačenost. Bez obzira koji žanr volite, La Femme će imati nešto za vas, a onda će vas iznenaditi, i kao crv u uhu, tu će se nastaniti i spriječiti vas da izbacite taj zvuk iz glave.

Posljednji od pet studijskih albuma, „Paris-Hawaï” (Disque Pointu) objavili su u svibnju prošle godine, a u Zagreb dolaze nakon koncerta u Sofiji i Beogradu.

Ulaznice potražite na stranici honeycomb-live.com.

Be social

Komentari